САЩ обвини китайската държава, че не е изпълнила ангажиментите си

...
САЩ обвини китайската държава, че не е изпълнила ангажиментите си
Коментари Харесай

САЩ обвиняват Китай, че вреди на световната търговия

САЩ упрекна китайската страна, че не е изпълнила уговорките си към Световната комерсиална организация (СТО) и че Пекин неведнъж изследва нови способи за използване на нападателни търговски практики, оповестяват международните организации.

Според комерсиалния представител на Съединени американски щати Катрин Тай, Китай отхвърля да извършва уговорките си по комерсиалните съглашения, което съгласно нея е съществено нарушаване, водещо до вреди на цялата международна търговия.

" Търговските политики на Китай предизвикват сериозна щета на служащите и на компаниите по целия свят ", акцентира Тай.
 Голямата заплаха за международната стопанска система от omicron идва от Китай
Голямата заплаха за международната стопанска система от omicron идва от Китай

Съединени американски щати и Европа започнаха да отстраняват ограниченията, само че във втората най-голяма стопанска система това няма да се случи

Нов американски отчет загатва дотациите на Пекин за промишленостите, рестриктивните мерки върху опциите на задграничните компании да развиват бизнес в страната и неналичието на отбрана на правата на интелектуалната благосъстоятелност.

" Приемането от страна на Китай на управителен от страната непазарен метод към стопанската система и търговията се е нараснал, а не е намалял с течение на времето. Същевременно " меркантилизмът ", който Пекин показва е нанесъл щета и е сложил в неравностойно състояние американски компании и служащи ", написа в отчета.

Търговското напрежение сред двете най-големи стопански системи в света стартира още при някогашния американски президент Доналд Тръмп. Тогава повече от половината от китайските артикули, импортирани от Съединени американски щати, станаха обект на по-високи мита.

Въпреки напрежението и фрапантните ограничения обаче, търговията сред Съединени американски щати и Китай набъбна до $657,4 милиарда през 2021 година.

За да понижат напрежението, Вашингтон и Пекин реализираха така наречен " комерсиално съглашение от първа фаза " през януари 2020 година. Съгласно изискванията на договорката Китай се съгласи да усили покупките на американски артикули.

Въпреки това Съединени американски щати упрекнаха Китай, че купува едвам 57% от американските артикули, които се е заел да закупи.
 Търговската война сред Китай и Съединени американски щати е на път да ескалира, поради ограничавания в износа на азиатската страна
Търговската война сред Китай и Съединени американски щати е на път да ескалира, поради ограничавания в износа на азиатската страна

Търговското напрежение сред двете най-големи стопански системи в света стартира през 2018 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР