САЩ обмислят варианти за прехвърляне на част от войските си

...
САЩ обмислят варианти за прехвърляне на част от войските си
Коментари Харесай

САЩ обмислят да прехвърлят войски от Германия в България

САЩ обмислят разновидности за прекачване на част от войските си от Германия в България, Румъния и балтийските страни като част от оповестената предислокация на американските сили в Европа. Това заяви пред ТАСС представител на американските военни кръгове, пояснявайки изказванията на ръководителя на Пентагона Марк Еспър за допустимо прекачване на непрекъсната основа на Втори бронетанков полк от Сухопътните войски на Съединени американски щати от Германия в друга европейска страна, намираща се по-близо до Русия, съобщи организация " Фокус ".

В същото време гореспоменатият представител увери, че става въпрос за вероятно ротационно наличие на американски войски. „ Както отбелязахме в известията от 29 юли [за проекти за преразпределение на войските в Европа], имаме намерение да разположим американските сили на източния фланг на НАТО на непрекъсната ротационна основа, с цел да осъществим насоките, избрани от министъра на защитата [Еспър] “, сподели военният служител.

„ Както министърът означи [в речта си] на Атлантическия съвет, съглашението за разширение на отбранителното съдействие с Полша, скорошно двустранно взаимоотношение с министрите на защитата на Румъния и България и консултациите с нашите съдружници в Балтийско море ни дадоха опция да разположим силите си в тези страни “, съобщи събеседникът на организацията. Според информацията, предоставена от него, към момента няма дефинитивни решения по този въпрос. „ Процесът на обмисляне на препоръчаните стъпки продължава. Това включва съвещания с нашите съдружници и сътрудници в района, както и с членове на Конгреса [САЩ] “, - сподели военният представител.

Както Еспър акцентира по-рано във вторник, говорейки на Атлантическия съвет, Вашингтон изследва опцията за дефинитивно прекачване на Втори бронетанков полк на сухопътните войски на Съединени американски щати от Германия в друга страна в Европа по-близо до съветските граници. Министърът не даде детайлности. Ръководителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи на 29 юли изтеглянето на 11,9 хиляди бойци от Германия. Според него към 6,4 хиляди от тях ще се върнат в родината си, а към 5,6 хиляди ще бъдат пренасочени в Италия и Белгия, до момента в който най-много 25 хиляди американски бойци и офицери ще останат в Германия. Подготовката на сходни проекти бе оповестена в средата на юни от американския президент Доналд Тръмп, който неведнъж подлага на критика Германия за обстоятелството, че съгласно него тя не харчи задоволително средства за поддържане на груповата защита на НАТО. Еспър приказва през юли за идното евакуиране от Бавария на Втори бронетанков полк, който включва съвсем 4,5 хиляди бойци. Той също по този начин твърдеше, че тази военна част ще бъде върната в родината си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР