САЩ обмислят нова космическа програма, ще канят частни фирмиСАЩ, а

...
САЩ обмислят нова космическа програма, ще канят частни фирмиСАЩ, а
Коментари Харесай

$2 млрд. за база на Луната? Илон Мъск харесва това

САЩ обмислят нова галактическа стратегия, ще канят частни компании

Съединени американски щати, а и освен те, все по-често приказват за завръщането на индивида на Луната (снимка: CCO Public Domain)

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наподобява скоро ще получи предложение за финансиране на стратегия, която ще върне хората на Луната. Идеята идва от Нютон Гингрич, американски политик и някогашен представител на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, и екип от специалисти от НАСА, съгласно обява в Политико.

Гингрич предлага да се заделят 2 милиарда $ за план, в границите на който частни галактически компании ще се състезават между тях в това кой по-бързо ще построи база на Луната. Наградата за спечелилия ще бъде точно 2 милиарда $.
още по тематиката
На първо място, планът е ориентиран към софтуерни компании като SpaceX и Blue Origin. Илон Мъск, шефът на SpaceX, към този момент разяснява концепцията, като я назова „ чудесна ” в Twitter.

В същото време си коства да се означи, че Доналд Тръмп интензивно се застъпва за завръщането на Съединени американски щати на Луната, тъй че сходен вид може да му допадне и на него, изключително в случай че се провежда като шоу на частни компании.

Хората кацнаха на Луната през 1969 година – в самото начало на ерата на галактическите проучвания. След това индивиди посетиха Луната още няколко пъти и това беше краят на развиването по подчинение на земния сателит, в случай че приказваме за задачи с кацане на астронавти.

През последното десетилетие обаче галактическата промишленост напредва с бързи стъпки, заради което Съединени американски щати (и не само) интензивно приказват за завръщането си на Луната.

Развитието на галактическата промишленост през последните години съвсем напълно се основава на достиженията на частни компании отпред със SpaceX. Затова не е изненадващо, че във връзка с Луната и други планети от нашата Слънчева система, частните компании могат да играят основни функции.

2 милиарда $ за построяването на база на Луната звучат стимулиращо за бизнесмените. Съединени американски щати явно желаят да трансфорат лунната стратегия в атрактивно съревнование сред главните кандидати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР