САЩ обмислят да разширят списъка на страните, на които може

...
САЩ обмислят да разширят списъка на страните, на които може
Коментари Харесай

САЩ обмислят да предложат F-35 на Румъния, Гърция и Полша

САЩ обмислят да разширят листата на страните, на които може да продадат най-модерния си военен аероплан F-35 и измежду тях са Румъния, Гърция и Полша. Целта е тези сътрудници в НАТО да подсилят отбраната си против Русия.

Това съобщи пред Камарата на представителите на американския Конгрес вицеадмирал Матиас Уинтър, който управлява в Пентагона отдела за този план. В документално изказване, подадено през днешния ден, той завява, че общо 5 страни може да попаднат измежду тези, на които е разрешено да имат F-35. Останалите са Испания и Сингапур.

Новината съответствува с напрежението сред Съединени американски щати и Турция, която е измежду разработчиците на самолета. Причината е съветската зенитна система С-400, която Реджеп Тайип Ердогат купи от Русия. Според Вашингтон консолидираното ѝ с F-35 ще разреши достъп до секретни детайли от самолета и руснаците да схванат по какъв начин да го откриват с радарите си.

Анкара продължава да упорства, че за нея въпросът за С-400 е завършен. Опитите Турция да бъде заместена в производството с друга страна, може да коства забавянето на 75 самолета, разяснява американски формален представител, представен от " Ройтерс ".

Продажбите на оръжие от вида на F-35 за други страни съставляват покупко-продажби сред държавни управления, като Пентагонът играе ролята на медиатор сред непознатата страна и " Локхийд Мартин ".

Първата страна с F-35 стана Белгия, която подменя остаряващите F-16 против 4 милиарда $. Договори към този момент имат Англия, Италия, Турция, Норвегия, Холандия, Австралия, Израел, Япония и Южна Корея. Други страни, които се интересуват от тази машина, са Финландия, Швейцария и Обединените арабски емирства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР