САЩ обмислят да наложат забрана над китайските социални медии, включително

...
САЩ обмислят да наложат забрана над китайските социални медии, включително
Коментари Харесай

САЩ обмисля забрана на TikTok

САЩ обмислят да наложат възбрана над китайските обществени медии, в това число TikTok. Това заяви държавният секретар Майк Помпео, представен от CNN.

Според дипломата от Белия дом хората би трябвало да изтеглят приложения на азиатски компании на устройствата си, „ в случай че желаят персоналната им информация да е в ръцете на Китайската комунистическа партия “. Въпросът за рестриктивните мерки към момента не е издигнат пред президента Доналд Тръмп.

В отговор на коментара на Помпейо от TikTok подсетиха, че основният изпълнителен шеф и стотици техни чиновници, ангажирани със сигурността, са американски жители. „ Нямаме по-голям приоритет за потребителите ни от насърчаването на безвредно и несъмнено преживяване в приложението. Никога не сме предоставяли потребителски данни на китайското държавно управление, нито бихме го създали, в случай че ни помолят “, съобщи представител на платформата за къси видеа.

Властите в Щатите неведнъж подлагаха на критика компанията, която през последнат година се радва на огромна известност в целия свят, и я дефинираха като опасност за националната сигурност поради връзката ѝ с Китай.

Миналата седмица Индия забрани потреблението на TikTok и провокира недоволството на инфлуенсъри и консуматори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР