САЩ нямат право да се месят в проблемите между Китай

...
САЩ нямат право да се месят в проблемите между Китай
Коментари Харесай

Китай заяви, че проблемите му с Филипините не засягат САЩ

САЩ нямат право да се месят в проблемите сред Китай и Филипините, съобщи китайското външно министерство на постоянен брифинг, съобщи Ройтерс. 

" Съединени американски щати не са страна по въпроса за Южнокитайско море, нямат право да се намесват в казуса сред Китай и Филипините ", сподели говорителката на дипломатическото ведомство Мао Нин.

" Обещанието на Съединени американски щати да пазят Филипините не би трябвало да е в ущърб на китайския суверенитет и на ползите на страната в Южнокитайско море и не трябва да предизвиква противозаконните искания на Филипините ", добави говорителката.

Американският президент Джо Байдън през вчерашния ден съобщи, че задължението на страната му към Манила остава " стоманен " и упрекна Пекин в " рискови и противозаконни " дейности в Южнокитайско море.

" Всяка една  атака против филипински самолети, плавателни съдове или въоръжени сили ще задейства… контракта ни за взаимна защита с Филипините ", предизвести Байдън на  съвместна конференция с австралийския министър председател Антъни Албанезе.

В последно време Китай и Филипините имаха няколко конфликта в Южнокитайско море, които провокираха необятен отзив, а Манила изрично осъди осъществените от Китай " рискови маневри за блокиране " на филипински плавателни съдове, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР