САЩ няма как да ни предостави F-16 като заместваща платформа

...
САЩ няма как да ни предостави F-16 като заместваща платформа
Коментари Харесай

Военният министър: САЩ няма как да ни предостави изтребители F-16

Съединени американски щати няма по какъв начин да ни даде F-16 като заместваща платформа на българските изтребители и старателно предлага на България да продължи употреба на самолетите МиГ-29.

Това сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов на чуване в парламентарната комисия по защита, цитирайки писмо от американските Военновъздушните сили. Министърът добави, че ведомството работи в посока удължение на живота на МиГ-29.

Стоянов още веднъж уточни, че времето за така наречен „ триъгълни покупко-продажби “ беше изпуснато. Под „ триъгълна договорка “ се има поради, в случай че България подписа контракт с друга страна да ни даде западно въоръжение, страната ни може да изпрати на Украйна от остарялото руско въоръжение у нас.

Невярно е изказванието, че по време на постоянното държавно управление не са получавани оферти за даване на оръжия на Украйна. По времето на постоянното ръководство са желани самолети Су-25, МиГ-29, снаряди и друго въоръжение, само че не е реагирано, сподели още Стоянов.

Министерството на защитата работи старателно в посока рационализация за Българската войска, добави министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Етикети: Димитър Стоянов
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР