САЩ няма да продължат действието на генералния лиценз, който изтича

...
САЩ няма да продължат действието на генералния лиценз, който изтича
Коментари Харесай

САЩ доближават Русия към дефолт

САЩ няма да продължат действието на генералния лиценз, който изтича в сряда и разрешава на Русия да прави заплащания към държателите на съветски държавни скъпи бумаги в Съединени американски щати, оповестиха международните организации.

Това би могло да приближи Русия до оповестяването на дефолт по външния дълг вследствие на натиска на Вашингтон след съветската инвазия в Украйна, разяснява Ройтерс. Американското министерство на финансите разгласи на страницата си в интернет във вторник, че няма да удължи лиценза, който изтича в среднощ (в 7 ч. тази заран българско време). Досега лицензът позволяваше на Москва да прави заплащания по дълга си и да избегне дефолт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия има да извърши съвсем 2 милиарда $ заплащания по държавните си скъпи бумаги до края на годината. В петък Москва извърши предварителни заплащания по две свои дългови излъчвания – едната деноминирана в евро, а другата в долари – една седмица преди падежа. Следващите заплащания, които Русия би трябвало да направи по външния си дълг, са с падеж на 23 юни, оповестява Асошиейтед прес. Както и останалите съветски държавни скъпи бумаги, и тези имат гратисен интервал от 30 дни, което значи, че Русия ще разгласи дефолт в края на юли, с изключение на при едва евентуалния вид войната в Украйна да приключи по-рано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР