САЩ няма да позволят на Иран ядрено оръжиеПрезидентът на САЩ

...
САЩ няма да позволят на Иран ядрено оръжиеПрезидентът на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп удари върховния лидер на Иран с нови санкции

Съединени американски щати няма да разрешат на Иран нуклеарно оръжие
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи през днешния ден строги наказания против Иран поради свалянето на американски дрон в Залива предходната седмица (на 20 юни) и " поради доста други неща ".

Санкциите засягат иранския висш водач аятолах Али Хаменей, заяви Тръмп.

Аятолах Хаменей, най-високопоставената персона в Иран, беше определен, тъй като той " в последна сметка е виновен за враждебното държание на режима ", означи американският президент.

Междувременно министърът на финансите на Съединени американски щати Стив Мнучин съобщи, че заповедта на Тръмп, която би блокирала милиарди долари в ирански активи - е в ход от преди Техеран да смъкна дрона предходната седмица, посочи Би Би Си.

Тръмп даде да се разбере, че Съединените щати няма да разрешат на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие. Вашингтон желае да подписа договорка с Техеран, сподели в това време Тръмп, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден в Туитър американският президент написа, че има две " доста елементарни " условия към Техеран: " без нуклеарни оръжия, без поддръжка за тероризма! ".

Миналата седмица Тръмп анулира в последния миг удари по ирански цели, планувани в отговор на свалянето на американския дрон. През уикенда Тръмп съобщи, че през днешния ден ще бъдат оповестени " спомагателни тежки наказания " против Иран, само че не даде детайлности.

Иран дефинира свалянето на американския дрон като " корав отговор " към Съединени американски щати и предизвести, че може да го повтори. Същевременно Техеран твърди, че дронът е нарушил въздушното пространство на Иран.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР