САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, защото са

...
САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, защото са
Коментари Харесай

Лавров: САЩ няма да ударят КНДР

Съединени американски щати няма да нанесат удар по Северна Корея, тъй като са уверени, че тя разполага с нуклеарно оръжие, което може да бъде употребявано като ответна мярка, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизионния канал НТВ.

“Американците освен подозират, а тъкмо знаят, че Пхенян разполага с нуклеарни бомби. Президентът Владимир Путин нееднократно, говорейки по този въпрос, е казвал, че е невероятно да си представим, че американците или който и да е различен има стопроцентова информация за всички без изключение обекти в Северна Корея ”, добави Лавров.

“Аз в този момент не желая да пазя Северна Корея, а просто споделям, че всички сме съгласни с подобен разбор на обстановката ”, добави съветският външен министър. Според него тази логичност е била подкрепена от множеството негови събеседници, с които се е срещнал тази седмица по време на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Лавров изрази вяра, че тази логичност ще бъде взета поради и от аналитиците във Вашингтон. В противоположен случай, означи той, обстановката може да излезе отвън надзор и да се стигне до “много непредсказуем пик, и ще страдат хиляди и хиляди, десетки хиляди, в случай че не и стотици хиляди напълно почтени жители в Южна Корея, в Северна Корея, несъмнено, и в Япония, а и Русия и Китай са напълно наоколо ". Руският външен министър изясни вътрешнополитическите битки в Съединени американски щати с идването на непостоянен съгласно него президент там, който е намерил път към сърцата на гласоподавателите.

Според Лавров в Организация на обединените нации безспорно има насъбрани излишества ( “мазнинки ”), които би трябвало да бъдат “изрязани ”, само че това би трябвало да стане деликатно, с цел да не бъде обиден нейният жив организъм, съобщи Лавров във връзка декларацията за промяна на Организация на обединените нации, импортирана тези дни от Съединени американски щати.

Макар че тази декларация е подписана от огромен брой страни, това не я прави формален документ на Организация на обединените нации, сподели още той. По думите му изложените в декларацията правила биха могли да станат основа за работата на Секретариата на Организация на обединените нации единствено в случай че той получи за тази цел подобаващ мандат. А подобен мандат може да бъде получен единствено от Съвета за сигурност или Общото заседание на Организация на обединените нации, добави съветският външен министър.

Когато американският план бил възложен на Русия и на други страни, то Съединени американски щати се отказали да разискват каквито и да са формулировки в него. “Разбира се, нито ние, нито Китай, нито Франция можехме да се съгласим с подобен метод ”, означи Лавров.

* Из изявление на министъра на външните работи на Русия за телевизионния канал НТВ

(От Българска телеграфна агенция, със съкращения)

24 часа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР