САЩ няма да могат да обменят информация или да си

...
САЩ няма да могат да обменят информация или да си
Коментари Харесай

Помпео: Няма да споделяме информация с държави, които използват Huawei

САЩ няма да могат да обменят информация или да си сътрудничат пълноценно с страни, които употребяват технология на китайския колос Huawei в техните осведомителни системи от основно значение, съобщи американският държавен секретар Майк Помпео.

" Ако дадена страна схване това и го вкара в някои от основните си осведомителни системи, няма да може да обменяме информация с нея, няма да можем да работим дружно ", сподели Помпео пред телелевизионния канал " Фокс бизнес ".

" В някои случаи има риск да не можем да разполагаме американски запаси, американско посолство или американски боен челен пост ", добави Помпео, като посочи, че споделя със съдружниците детайлностите за този " действителен риск ".

В доста по-меко изказване от това на Помпео, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп похвали в Туитър скъпите характерности на 5G мобилната технология и насърчи американски компании да се включат, като в същото време посочи, че не желае да блокира китайските противници. " Желанието ми е Съединени американски щати да завоюват посредством състезание, а не като блокират по-напреднали сега технологии. Ние постоянно би трябвало да сме водачите във всичко, което вършим, изключително като става дума за вълнуващия свят на технологията! ", написа Тръмп в обществената мрежа.

Съединени американски щати сега обмислят възбрана на Huawei, като предизвикват съдружниците си да скъсат личните си връзки с тази компания, изтъквайки близостта й с китайското държавно управление.

Изявленията на Тръмп и Помпейо бяха направени в разгара на напрегнати търговски договаряния във Вашингтон сред представители на Съединени американски щати и Китай. Съединени американски щати упорстват също за екстрадицията на основния финансов шеф на Huawei Мън Ванчжоу, която е задържана в Канада. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР