САЩ незаконно изнасят петрол от находища в Североизточна Сирия на

...
САЩ незаконно изнасят петрол от находища в Североизточна Сирия на
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ в контрабанда на петрол от Сирия за повече от 30 млн. долара на месец

САЩ нелегално изнасят нефт от залежи в Североизточна Сирия на стойност повече от 30 милиона $ на месец, съобщи през днешния ден говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС.

"Заобикаляйки своите лични наказания, американците контрабандно изнасят от Сирия нефт на стойност повече от 30 млн. $ на месец и в обозримо бъдеще не имат намерение да изоставен тези региони ", сподели Захарова на брифинг.

По думите ѝ дейностите на американските военни във връзка с петролните залежи в Североизточна Сирия са противозаконни. "Не може да не провокира въпроси от страна на интернационалната общественост, когато цивилизована страна, безпределно заявяваща за своята обвързаност към избрани демократични полезности и международноправни начала в връзките, изпомпва нефт от залежи в североизточните елементи на Сирия - една суверенна страна, като прикрива незаконната си активност под претекст на битка с "Ислямска страна " (ИД). Ще припомня, че ИД, съгласно уверенията на съдружниците, бе дефинитивно унищожена през март тази година. Това не се покрива доста с американската позиция ", разяснява говорителката на съветското външно министерство.

Председателят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили военачалник Марк Мили съобщи в понеделник, че Съединени американски щати имат намерение да запазят в Сирия надзор над петролните полета на компанията "Коноко " в провинция Дейр аз Зур, а също по този начин над базата в Ат Танф.

Руското министерство на защитата сподели, че Съединените щати правят контрабанда на сирийски нефт в други страни, като конвоите се охраняват от американски частни военни компании и от спецчасти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР