САЩ незаконно изнасят петрол от находища в Североизточна Сирия на

...
САЩ незаконно изнасят петрол от находища в Североизточна Сирия на
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ в контрабанда на петрол от Сирия за повече от 30 милиона долара на месец

САЩ нелегално изнасят нефт от залежи в Североизточна Сирия на стойност повече от 30 милиона $ на месец, съобщи през днешния ден говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Заобикаляйки своите лични наказания, американците контрабандно изнасят от Сирия нефт на стойност повече от 30 млн. $ на месец и в обозримо бъдеще не имат намерение да изоставен тези региони ", сподели Захарова на брифинг.

По думите й дейностите на американските военни във връзка с петролните залежи в Североизточна Сирия са противозаконни.

" Не може да не провокира въпроси от страна на интернационалната общественост, когато цивилизована страна, безпределно заявяваща за своята обвързаност към избрани демократични полезности и международноправни начала в връзките, изпомпва нефт от залежи в североизточните елементи на Сирия – една суверенна страна, като прикрива незаконната си активност под претекст на битка с " Ислямска страна " (ИД).
Владимир Путин и крал Салман разискаха петролните пазари и войната в Сирия Това е първо публично посещаване на саудитски държавен глава в Русия
Ще припомня, че ИД, съгласно уверенията на съдружниците, бе дефинитивно унищожена през март тази година. Това не се покрива доста с американската позиция ", разяснява говорителката на съветското външно министерство.

Председателят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили военачалник Марк Мили съобщи в понеделник, че Съединени американски щати имат намерение да запазят в Сирия надзор над петролните полета на компанията " Коноко " в провинция Дейр аз Зур, а също по този начин над базата в Ат Танф.

Руското Министерство на защитата сподели, че Съединените щати правят контрабанда на сирийски нефт в други страни, като конвоите се охраняват от американски частни военни компании и от спецчасти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР