САЩ не са постигнали споразумение с Полша за увеличаването на

...
САЩ не са постигнали споразумение с Полша за увеличаването на
Коментари Харесай

САЩ и Полша все още не са се разбрали за увеличаване на американските войски

Съединени американски щати не са постигнали съглашение с Полша за увеличението на американските войски и договарянията по този въпрос не престават . Това разгласи представителят на Пентагона Ерик Пахон, представен от " Ройтерс ".

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през предходната година, че Вашингтон обмисля искане от Варшава за непрекъснато американско военно наличие в съюзническата страна от НАТО, признавайки, че споделя опасенията на Полша за допустима експанзия от страна на Русия .

" Всякакви спекулации за нарастването на войските или съглашения в този миг са неоснователни ", посочи Пахон в изказване, допълвайки: " Не са реализирани договорености. Ние продължаваме полемиките и ще обявим резултатите от нашите диалози в подобаващото време. "

По-рано през днешния ден " Файненшъл таймс " заяви, че посланикът на Съединени американски щати в Полша е споделила, че броят на американските войски в страната щял да бъде повишен.

Запитана дали нарастването ще е със стотици или с хиляди военнослужещи, посланичката е изтъкнала: " То ще бъде доста. Ще премине границата от 100 души, границата от стотици . "

Съединени американски щати към този момент имат контингент в Полша като част от контингента на НАТО в Източна Европа, ситуиран като контраст на Русия.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е в Полша през днешния ден като част от обиколката му в Централна Европа през тази седмица, като ще управлява конференция за Близкия изток във Варшава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР