САЩ не са готови за хибридна война с Русия и

...
САЩ не са готови за хибридна война с Русия и
Коментари Харесай

САЩ не са готови за хибридна война с Русия

САЩ не са подготвени за " хибридна война " с Русия и по отношение на това имат желание да поправят проектите за развиване на военното и други ведомства. Това съобщи министърът на защитата на страната Марк Еспер, представен от РИА Новости.
„ Недиректната война “ или „ войната с посланичество “ е спор, зад чиито непосредствени участници седят по-големи играчи. Примери за такива войни са Корейската и първия стадий на Виетнамската.
Изказвайки се на конференция на военновъздушните сили на Съединени американски щати, министърът изрази мнение, че Русия през последните години дейно показва провеждането на „ косвени, хибридни бойни и военни интервенции в сивата зона “. Като образец той уточни събитията в Крим и Украйна, без да прецизира какво има поради.
Киев и редица западни страни считат, че Русия се намесва в делата на Украйна и е страна в спора в Донбас. Русия отхвърля това и назовава сходни изказвания неприемливи. Москва неведнъж е заявявала, че не е страна в вътрешноукраинския спор и не взе участие в събитията на югоизток, не поддържа милиции и не изпраща войски в Донбас, а се интересува от това, Украйна да преодолее политическата и икономическата рецесия, отбелязва съветската организация.
„ Това приказва, че те (Русия - бел. ред.) знаят, че не желаят и не могат да ни противостоят в стандартна война и по тази причина търсят други метод, с цел да ни провокират, да водят стратегическо съревнование на по-ниско равнище от директния въоръжен спор “, съобщи Еспер, отбелязва още организация " Фокус ".
„ Това е нова форма на бойни дейности. Имам поради. Искам да кажа, че в доста връзки тук сме най-слабо готови и че би трябвало да сме подготвени за това. Ето за какво в този момент учим по какъв начин се готвят нашите проекти за осъществяване на акциите на разнообразни театри (на военните действия) и се опитваме да излезем на равнище на стратегическо съревнование по-ниско от това ниво “, изясни министърът. Той акцентира, че това се отнася освен за военните, само че и за други ведомства на Съединени американски щати, които би трябвало „ да трансформират тази стратегическа обстановка, като организират осведомителни акции и други “.
„ Добри сме във военните интервенции, само че когато се окажем в тази сива зона, когато излезем от стандартния спор, това се трансформира в тестване за нас “, обобщи Еспер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР