САЩ не предвиждат нанасяне на ограничен превантивен удар срещу Северна

...
САЩ не предвиждат нанасяне на ограничен превантивен удар срещу Северна
Коментари Харесай

САЩ няма да провеждат операция ”Разкървавен нос” срещу КНДР

САЩ не плануват нанасяне на стеснен предпазен удар против Северна Корея, който да накаже режима в Пхенян за програмата му за нуклеарни оръжия, увериха нощес американски сенатори, представени от Франс прес. По-рано медии оповестиха, че представители на Белия дом обмислят сходна интервенция, наречена " Разкървавен нос " и целяща да сплаши севернокорейския водач Ким Чен-ун с стеснен предпазен удар.

" Хора от държавното управление, на най-високо ниво, ни споделиха, че няма тактика на " разкървавения нос " и в никакъв случай не са я обсъждали ", изясни нощес сенаторът от Айдахо Джеймс Рис на чуване за потвърждаване на назначенията на чиновници на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Сенаторката Джийн Шахин от щата Ню Хампшър също съобщи, че представител на Белия дом й е споделил ясно, че " няма тактика " разкървавен нос " за удар против Северна Корея ".

Шахин зададе този въпрос и на Сюзън Торнтън, краткотраен шеф на отдела за Азиатско-тихоокеанския регион в Държавния департамент на Съединени американски щати, която се явява на чуване пред сенаторите, с цел да я одобрят да заеме длъжността за непрекъснато. Тя също удостовери, че тактика " разкървавен нос " не съществува.

Американски медии оповестиха също, че министърът на защитата Джим Матис е срещу концепцията, а държавният секретар Рекс Тилърсън поставя старания да откри дипломатическо решение на спора, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР