САЩ не искат икономическата и политическата криза във Венецуела да

...
САЩ не искат икономическата и политическата криза във Венецуела да
Коментари Харесай

САЩ не искали военна намеса във Венецуела

САЩ не желаят икономическата и политическата рецесия във Венецуела да бъде позволена с военна интервенция. Това разгласи шарже д`афер на Съединени американски щати за Венецуела Джеймс Стори, чието седалище е в Колумбия, в изявление за венецуелски новинарски уебсайт, оповестява " Ройтерс ".

Вашингтон призна водача на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо за законен президент, дезавуирайки Николас Мадуро, чието преизбиране като президент през 2018 година беше всеобщо отхвърлено като фарс поради изборните операции.

Съединени американски щати откриха в сряда посланичество в Колумбия, наречено Отдел по въпросите на Венецуела, с цел да обезпечат американско дипломатическо посланичество на краткотрайното държавно управление на Гуайдо и да продължат да оказват напън за свалянето на Мадуро.

" Това, което желаеме, не е военна интервенция от страна на интернационалната общественост, а по-скоро спокойно, политическо и демократично решение (на кризата), учредено на конституцията на Венецуела ", увери шарже д`афер Джеймс Стори.

" Как можете да имате народна власт, когато даже не можете да избирате посредством избори ", запита той.

Мадуро, под чието управление Венецуела се срина стопански, което докара до филантропична рецесия, постоянно упреква Съединени американски щати, че се готвят да нахлуят във Венецуела, с цел да сложат ръка върху големите ѝ петролни запаси и да смъкват от власт социалистическото управление на страната.

Гуайдо, който е ръководител на следения от опозицията парламент, през януари се самопровъзгласи за краткотраен президент и бързо беше приет от повече от 50 страни.

Съединени американски щати поддържаха Гуайдо и постановиха огромни наказания против държавното управление на Мадуро, с цел да го притиснат да слезе от власт.

Запитан по какъв начин ще отговори на венецуелците, които желаят военна интервенция, Стори сподели, че към този момент е имало военна интервенция от задграничните съдружници на Мадуро.

" В страната има съветски военни офицери... а ние знаем, че има доста кубински военни офицери ", означи той, допълвайки: " Защо? Защото желаят Мадуро да остане. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР