САЩ възнамерява допълнително натрупване на сили на източния фланг на

...
САЩ възнамерява допълнително натрупване на сили на източния фланг на
Коментари Харесай

Еспър: САЩ ще трупа сили към новите членове на НАТО и увеличава бойната способност

Съединени американски щати има намерение в допълнение струпване на сили на източния фланг на НАТО , разяснява ръководителят на Пентагона Марк Еспър, представен от ТАСС. Според него решението за евакуиране на 11 900 американски войски от Германия и пренасочване на част от тях в Италия и Белгия е взето като част от по-широки старания за " увеличение на бойната дарба на съюза ".

" Що се отнася до Русия, ние в последна сметка движим сили на изток към най-новите членове на алианса . Виждаме възходящ брой сили на ротационен принцип в Черноморския район, изключително в Румъния ", добави.

" Аз желая струпване на сили на североизточния фланг, в Прибалтика и Полша ", изяснява Еспър и напомня, че предходната седмица е оповестено за споразуменията с Варшава, предвиждащи разполагането на спомагателни американски войски в Полша.

Дмитрий Песков съобщи по-рано, че готовността на Полша да обезпечи територия за разполагане на военна инфраструктура на други страни съставлява опасност за Русия . Според него " Полша сама по себе си мъчно може да съставлява опасност за Русия ", все пак е подготвена " да даде своята територия за военната инфраструктура на трети страни или такава организация като Северноатлантическия алианс, Полша съставлява опасност " за Русия.

Песков добавя, че Русия постоянно поредно е заявявала отвращение и заплаха от " поредния дрейф " на военна инфраструктура на НАТО към съветските граници и това принуждава Москва да " предприеме нужните ограничения за гарантиране на сигурността " си.
 Съединени американски щати дава отговор уверено във всяко отношение, в случай че не успее с нуклеарно въздържане
Съединени американски щати дава отговор уверено във всяко отношение, в случай че не успее с нуклеарно въздържане

Адмирал Ричард: Тук сме, с цел да предотвратим войната на великите сили

Еспър изрази поддръжка за напъните на американските сътрудници и съдружници в опълчването на Китай . " През последните месеци, изключително в обстановката на COVID-19, Китай стана по-агресивен , те се пробват да трансфорат тази покруса в своя изгода за пропагандни цели, само че мисля, че надцени своите благоприятни условия .В иждаме по какъв начин се пробват да разгънат мускули в Южнокитайско море. Те потопиха виетнамски рибарски транспортен съд преди няколко месеца и не престават да извиват рцете на други страни, разполагат войски по линията на надзор в Индия. "

Според Еспър, дейностите на китайските управляващи " не подхождат на интернационалните правила и правила за държание . И доста от нашите сътрудници и съдружници също реагират на това ".

" На първо място би трябвало да поздравя австралийците, както и британците , които не позволиха Huawei в техните системи, а Австралия одобри нова стратегическа отбранителна политика , която допуска разпределянето на средства в дълготраен проект ", приключи ръководителят на Пентагона.
 Китай поддържа Русия и тактиката й за нуклеарно въздържане на агресори, желае да взе участие
Китай поддържа Русия и тактиката й за нуклеарно въздържане на агресори, желае да взе участие

" Неизбежност на възмездието ", световната обстановка е много комплицирана и дружно ще поддържат мира и стабилността в света

Китай не съставлява непосредствена опасност за Съединени американски щати, само че се конкурира с Вашингтон във всички области . " Не виждам Китай в този момент като неизбежна опасност, като страна, с която е вероятен въоръжен спор . Но ние настойчиво ще се състезаваме във всички вероятни области - политическа, дипломатическа, военна, осведомителна. "

Еспър изрази вяра, че Съединени американски щати ще съумеят да " подсигуряват, че Китай е на верния път, където те ще почитат нашите полезности и ще се съобразят с интернационалните правила , вместо да се пробват да ги трансформират, където ще спрат да употребяват тактиката на извиване на ръце, с цел да реализиран задачите си и да не се пробват да станат преобладаващата мощ в района . "

" Трябва да продължим да контактуваме с тях, само че в това време би трябвало да признаем, че е почнала нова епоха ", добави той.

Според министъра на защитата Съединени американски щати би трябвало по-активно да се включат други азиатски страни в създаването на обща позиция по отношение на Китай . " Нека бъде импровизирано, само че би трябвало да сме по-активни като обединена група и това ще послужи като най-хубавият метод да се противопоставим на Китай ".

Еспър към този момент е наредил " в Националния защитителен университет най-малко половината от курса за образование би трябвало да бъде отдаден на Китай, тъй че нашите военни да са добре осведомени с военно-политически въпроси, касаещи Китай и какъв е процесът там за взимане на решения ".
 Лондон се изправя против Пекин и Москва
Лондон се изправя против Пекин и Москва

Новата английска външна политика, е композиция от идеализъм и прагматизъм...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР