САЩ най-вероятно ще бъдат победител в студената валутна война, която

...
САЩ най-вероятно ще бъдат победител в студената валутна война, която
Коментари Харесай

САЩ могат да спечелят студената валутна война, прогнозира експерт

САЩ най-вероятно ще бъдат победител в студената валутна война, която се разраства от ден на ден. Това е прогнозата на икономическия консултант в компанията за ръководство на вложения Pimco Хоаким Фелс. Той акцентира, че доларът е по-вероятно да отслабне, в сравнение с да ускори позициите си.

"Очевидно сме в обстановка, в която всеки би желал да има по-слаба валута. Нито една централна банка сега не желае по-силна валута и това в действителност се трансформира в студена валутна война ", съобщи Фелс пред CNBC. Експертът разясни, че под термина "студена война на валутния фронт " има поради спор, който се води не посредством намерено въвличане на централните банки на задграничните валутни пазари, а посредством намаление на лихвените проценти, негативни лихви, количествено облекчение и надзор на кривата на доходността.

Икономическият консултант в Pimco Хоаким Фелс предвижда наближаваща студена валутна война, при която американският Федерален запас, централната банка на Япония и Европейската централна банка евентуално ще намалят лихвите. "След паузата от началото на 2018, студената валутна война, която се води сред двата съществени търговски блока в света от над 5 години, още веднъж се разгаря ", добави специалистът.

Наскоро ръководителят на Федералния запас в Ню Йорк Джон Уилямс означи, че централните банки би трябвало да работят бързо и уверено, когато икономическият напредък се забавя. По думите му е по-добре централната банка на Съединени американски щати да предприеме превантивни ограничения, в сравнение с да чака да настъпи икономическа злополука.

В Съединени американски щати продължава да доминира позитивна икономическа вероятност за идващите месеци с упования за продължаващ въздържан стопански напредък, макар компликациите, породени от комерсиалната политика, споделя още Фелс. Същевременно заетостта в Съединени американски щати не стопира да се уголемява и локалните компании имат усложнения с дефицита на служащи. На фона на тази услужнена икономическа обстановка, централната банка на Съединени американски щати следи деликатно комерсиалния спор с Китай и изрази подготвеност при нужда да промени лихвената си политика.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР