САЩ навлизат в нов етап от санкционната си политика срещу

...
САЩ навлизат в нов етап от санкционната си политика срещу
Коментари Харесай

САЩ вече санкционират посредници, а не директно олигарси

САЩ навлизат в нов стадий от санкционната си политика против Русия. Министерството на финансите и това на правораздаването ще конфискуват имущество и ще замразяват активи на по този начин наречените „ медиатори “ или хора, които не са директно свързани с ръководството на съветски пари, само че оказват помощ на олигарсите да заобикалят наложените им санкции.

 
В края на краищата задачата ни е да предоставим даже и скромна помощ на Украйна посредством конфискации на имущество. Също по този начин запушваме пробойни в световната санкционна тактика против Русия. Към момента тя има резултат върху това да забави и отслаби съветската военна машина.
Андрю Адамс, шеф на КлептоКапчър

От началото на съветската инвазия в Украйна са били блокирани съветски активи или парцели на стойност 58 милиарда $. Сред най-апетитните цели за американските управляващи са яхтите на олигарсите. Два плавателни съда, всеки на стойност към 300 милиона $, са били иззети през миналата година. Мултимилиардерът Виктор Векселберг и бил ощетен с над 75 милиона $ под тип на иззети парцели в Ню Йорк и Флорида.

 
Смятам, че е изключително дейно да се глобяват медиатори, министерството на стопанската система го прави сносно против руснаците. Има много хора, които не работят непосредствено с пари, да вземем за пример се занимават с авиация или морско дело, те на процедура са брокери на заобикаляне на наказания. Повечето от тях също към този момент са вкарани в описи. Това е мощен инструмент. Министерството на правораздаването се занимава извънредно с това.
Андрю Адамс, шеф на КлептоКапчър

Проучване, ръководено от откриватели от университета в Дартмут, демонстрира, че насочването към няколко основни шефове на благосъстояние на олигарси би нанесло доста по-големи вреди на Русия, в сравнение с налагането на наказания непосредствено на милиардерите. Сега главната задача пред американските управляващи е да съумеят на процедура да трансфорат иззетите яхти и парцели във финансова помощ, която непосредствено да бъде изпратени на Украйна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР