САЩ навлизат в най-тревожната и най-смъртоносна фаза на тази пандемия.

...
САЩ навлизат в най-тревожната и най-смъртоносна фаза на тази пандемия.
Коментари Харесай

САЩ навлизат в най-смъртоносната фаза на епидемията

Съединени американски щати навлизат в най-тревожната и най-смъртоносна фаза на тази пандемия. Това предизвестява лекар Дебора Биркс, координатор за ковид в Белия дом, във вътрешен отчет, споделен с топ представители, написа " Вашингтон пост ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп продължава да омаловажава пандемията, макар че страната е рекордьор в света с 9,2 милиона инфектирани и 231 000 умряли . Според " Ройтерс " предходната седмица е имало рекордно нарастване на инфектираните с 18% до над 575 000 случая . Смъртността е повишена с 3%. Само в петък са доказани 98 859 случая за денонощие.

" Навлизаме в най-притеснителната и най-смъртоносна фаза на тази пандемия...която ще докара до нарастване на смъртността ", написа Биркс в отчет от 2 ноември, ден преди президентските избори.

" Тук не става въпрос за налагане на блокади - не става въпрос за блокади от март или април. Става въпрос за нападателен, уравновесен метод, който не е прибавен ", отбелязва специалистът.

Докладът на експертът, споделен с топ представители в Белия дом и на организации, е в несъгласие с възгледите на Тръмп. Докато президентът организира огромни предизборни манифестации със стотици присъстващи, множеството хора без маски, тя ясно предизвестява против сходни мероприятия. Докато президентът вини за растежа на случаите засиленото тестване, специалистът показва, че има спад на тестването в доста региони, където случаите се повишават. И до момента в който Тръмп споделя, че преодоляват пандемията, Биркс показва, че страната навлиза в най-опасния интервал и ще регистрира над 100 000 инфектирани на денонощие тази седмица.

Междувременно някогашният президент Барак Обама и Джо Байдън демонстрираха книга с рекомендации, която са оставили на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. В нея се показва какви ограничения да се подхващат при пандемия.

Изготвените от Съвета за национална сигурност насоки са поместени в 69 страници. Те координират сложен отговор на американското държавно управление при поява на болест, която е опасност за света. Сред посочените рискове е и нов ковид.

Our administration literally left this White House a playbook that would have shown them how to respond before COVID-19 reached our shores. Joe and I revisited it recently. Take a look — and then vote for a leader who will get this virus under control.
— Barack Obama (@BarackObama)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР