САЩ настояват Нидерландия да забрани на компанията ASML Holding NV

...
САЩ настояват Нидерландия да забрани на компанията ASML Holding NV
Коментари Харесай

САЩ настояват за забрана да се продава на Китай оборудване за производството на чипове

САЩ упорстват Нидерландия да забрани на компанията ASML Holding NV да продава на Китай технологии, нужни за забележителна трансформация на производството на чипове, по думите на хора, осведомени с въпроса.

За това оповестява Bloomberg.

Предложеното от Вашингтон ограничаване ще разшири съществуващия мораториум върху продажбата на Китай на най-модерните системи в опит да осуети проектите на Китай да стане международен водач в производството на чипове.

Ако Нидерландия се съгласи, това доста ще разшири обсега и класа на оборудването за производството на микросхеми, което в този момент е неразрешено да се доставя в Китай, което може да нанесе сериозен удар на китайските производители на чипове.

Правителството на Нидерландия към този момент към момента не се е съгласило с каквито и да било спомагателни ограничавания върху износа на артикули на ASML за китайските производители на чипове, споделиха източници.

Министерството на търговията на Съединени американски щати и Министерството на външните работи на Нидерландия отхвърлиха мнения за Bloomberg.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР