САЩ направиха първи изводи след инцидента с дрона МКу-9 в

...
САЩ направиха първи изводи след инцидента с дрона МКу-9 в
Коментари Харесай

Русия принуди САЩ да избягат от Крим

Съединени американски щати направиха първи заключения след случая с дрона МКу-9 в небето над Черно море. Първо, Щатите трансформираха маршрутите на полетите на БПЛА - в този момент те стоят надалеч от Крим. Второ, Вашингтон отхвърли да достави МКу-9 на ВСУ. Какво значат на процедура двете решения и до какви последици ще доведат в бъдеще?

Съединени американски щати държат своите разследващи безпилотни самолети на разстояние от Крим. Според Си-Ен-Ен, базирайки се на почитан американски боен, маршрутите на разследващи БПЛА са били изменени след неотдавнашната злополука на дрона МКу-9 в Черно море. По-специално, безпилотните самолети към този момент летят на по-големи височини и по-далеч от Крим. Промяната на траекторията на полета обаче „ несъмнено лимитира способността за събиране на разследваща информация “.

Дроновете не би трябвало да бъдат „ прекомерно провокативни “, споделят източниците на канала, защото администрацията на президента Джо Байдън заобикаля всеки случай, който заплашва да ескалира в директен спор с съветската войска.

След като МКу-9 се разруши в Черно море на 14 март, Вашингтон съобщи, че повода за злополуката е нападателна маневра на съветски изтребител Су-27, който хипотетично е блъснал перката на устройството. Министерството на защитата на Руската федерация уточни, че американският БПЛА е нарушил " границите на зоната на краткотрайния режим за потребление на въздушното пространство ", който Русия откри по отношение на началото на СВО.

По-късно Пентагонът разгласява видео от случая. На фрагментите се вижда по какъв начин Су-27 се доближава с висока скорост до БПЛА, отваря клапана за изхвърляне на гориво и го излива върху дрона, след което предаването е прекратено. След това се демонстрира различен изтребител, който се доближава, повтаряйки маневрата за изхвърляне на гориво, а по-късно огънатата перка на витлото МКу-9 Reaper мига в фрагмента.

Руското военно ведомство уточни, че американският дрон е летял с изключени транспондери и е нарушил границите на режима за потребление на въздушното пространство наоколо до полуостров Крим. Няколко дни по-късно водачите на Су-27 бяха наградени с държавни награди, а по-късно министърът на защитата Сергей Шойгу ги награди с медал за смелост.

Припомняме, че в Русия след рухването на дрона в непосредствена непосредственост до брега на Кримобявиха проекти да го вдигнат и проучат. Дронът е оборудван с голям брой електронни системи и съставни елементи. Особен интерес в него съставляват информационни модули, оптични и електронни датчици, радари и предаватели. След контакт със солена вода те сигурно ще бъдат в неизползваемо положение, само че въпреки всичко могат да дадат достъп до американски военни и разследващи технологии.

Освен това в този момент Съединени американски щати не желаят да губят други дронове покрай съветските граници. По-специално, ръководителят на Пентагона Лойд Остин съобщи, че няма смисъл да се трансферират безпилотни самолети МКу-9 в Украйна заради работата на съветските системи за противовъздушна защита. „ Тази платформа няма да оцелее, в случай че се опитат да я приложат в тази среда “, сподели Остин. Председателят на Обединените началник-щабове Марк Мили се изрече в сходен дух, като сподели, че „ той няма да оцелее там “ и „ ще бъде свален от съветските системи за противовъздушна защита “.

Според анализаторите по този начин Русия е съумяла да реализира две цели по едно и също време. Първо, да се понижат разследващите качества на Съединени американски щати, предоставени от силите на БПЛА, и второ, да се повлияе на обсега на военните доставки от страните на НАТО за Украйна, което също е значимо от позиция на способността на съперника да разузнава евентуални цели за офанзиви.

Както напомня военният специалист Алексей Леонков, военните са забелязали МКу-9 Reaper даже с изключени транспондери, което „ преди всичко демонстрира успеваемостта на съветската система за противовъздушна защита “. „ На този обект бяха изпратени още изтребители. Убедили се че това е американски дрон, те го смъкват ювелирно. Американците, несъмнено, незабавно упрекнаха Русия в безчинство. Така обаче отбелязахме същинска алена линия в региона на сигурността “, сподели Леонков.

Експертът означи, че в този момент американците " започнаха да летят по-внимателно по нашите граници, заобикаляйки затвореното въздушно пространство ". „ Това приказва, че те са разбрали сериозността на нашите планове. И което е значимо - ние намалихме техните благоприятни условия в региона на въздушното разузнаване ”, уверен е специалистът. “В същото време изказванията, че няма да доставят на ВСУ безпилотни самолети МКу-9, би трябвало да се одобряват скептично. ВСУ биха могли да употребяват тези дронове за контранастъплението, към което ги тласкат американците ”, добавя той.

„ Самият факт на свалянето на дрона съществено изплаши американците за вероятните последици. Говорим за многофункционален дрон, който е кадърен както да прави разследващи интервенции, по този начин и да носи тежко окачване, което може да побере до четири ракети “, споделя военният специалист Александър Артамонов.

„ Всъщност Русия счете за допустимо да смъква устройства, ситуирани в зоната, прилежаща към територията, където ние пазиме личните си ползи. Ние говорихме с Вашингтон на езика на силата, макар че Щатите постоянно са изхождали от обстоятелството, че „ руснаците няма да посмеят “. Този факт вдъхва същинска угриженост в Съединените щати “, акцентира събеседникът.

„ Съответно описът благоприятни условия за Руската федерация доста се разшири. Сега няма да им се получи хвърчене без оглеждане в близост покрай нашите граници. В тази връзка поражда въпросът за продължение на доставките на оръжие от Щатите за Украйна. Мисля, че опцията за прекачване на американски дронове МКу-9 на ВСУ може да бъде изцяло изключена “, отбелязва специалистът.

Артамонов изясни, че системата за ръководство на тези БПЛА е засекретена. Освен това е належащо доста време за образование на личния състав за работа с този дрон, а „ евентуалният оператор би трябвало да има достъп до военни секрети “.

„ Никой няма да съобщи такива секрети на Украйна “, уверен е Артамонов. „ Въпреки това Съединени американски щати могат да изпратят по-прости типове оръжия. Например доставките на дронове “Суичблейд ” към този момент са в ход. Това са дребни апати, които имат умна система за ориентиране и могат да носят муниции.

„ Също по този начин Украйна трансферира ГЛСДБ - „ умни авиобомби “, поправени в полет, които разрешават нанасяне на обилни вреди на дадени цели. Тези технологии също са много рискови, само че те не съставляват военна загадка, която доставката на МКу-9 рискува да разкрие “, акцентира източникът.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР