САЩ наложиха забрана на китайската компания за производство на смартфони

...
САЩ наложиха забрана на китайската компания за производство на смартфони
Коментари Харесай

САЩ наложи забрана за бизнес на Huawei

Съединени американски щати постановиха възбрана на китайската компания за произвеждане на смарт телефони Huawei и 70 други, свързани с нея компании, да търгува на територията на страната без авансово позволение от държавното управление, съобщи " Ройтерс ".

Според осведомени, това ще направи невъзможна продажбата на част от продуктите на Huawei, които разчитат напълно на американски елементи и съставни елементи.
 Нов скандал на Дауниг стрийт 10: Тереза Мей дала на Huawei да гради 5G мрежа  Въпреки натиска от Съединени американски щати, Huawei регистрира 25% растеж на облагата
Huawei ще би трябвало да се достави с лиценз от американското държавно управление, с цел да купува техни технологии. Доналд Тръмп е коментирал, че ходът цели да спре американски артикули да бъдат употребени от компании, които в действителност ще навредят на националната сигурност и задгранични ползи на Вашингтон.

През август предходната година президентът забрани на държавните служби и чиновници да употребяват техника на Huawei, защото тя можело да ги шпионира.

От представителството на китайската компания в България изпратиха до медиите позиция по отношение на възбраната на Тръмп върху тяхната марка:

Huawei е неоспорим водач в 5G технологиите. Компанията е подготвена и би желала да работи с държавното управление на Съединени американски щати за намирането на ефикасни ограничения за гарантиране на сигурността на продуктите. Смятаме, че ограничението на активността на Huawei в Съединени американски щати няма да направи страната по-сигурна или по-силна. Вместо това тези дейности ще доведат до ограничението на избора на Съединени американски щати до по-слабо развити и в същото време по-скъпи други възможности. Това би довело до закъснение на построяването на 5G инфраструктурата на Съединени американски щати и в последна сметка ще навреди на ползите на американските компании и крайни консуматори. Освен това, сходни голословни ограничавания нарушават правата на Huawei и повдигат други съществени правни въпроси.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР