САЩ наложиха санкции на трима севернокорейски служители заради "продължаващи и

...
САЩ наложиха санкции на трима севернокорейски служители заради "продължаващи и
Коментари Харесай

Трима севернокорейски служители бяха санкционирани от САЩ

САЩ постановиха наказания на трима севернокорейски чиновници поради "продължаващи и съществени нарушавания на човешките права и цензура ", предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на американското финансово министерство.

Санкциите "привличат вниманието към заслужаващото неодобрение отношение на Северна Корея " по тези въпроси и "служат като увещание за жестокото отношение на Северна Корея към американския жител Ото Уормбиър ", съобщи министерството. Американският студент Уормбиър умря през юни 2017 година, откакто прекара 17 месеца в ареста в Северна Корея. Случаят утежни така и така напрегнатите връзки сред КНДР и Съединени американски щати.

Санкционираните чиновници са ръководителят на организационния и управнически отдел на Корейската трудова партия Рьон Хе-чхое, който е непосредствен съдружник на севернокорейския водач Ким Чен-ун, заместник-председателят на Централния комитет на партията Куан Хо-пак, който оглавява отдела за агитация и пропаганда, и министърът на държавната сигурност Кьон Тхек-чен.

Наказателните ограничения включват заледяване на активи, които тримата членове на Централен комитет на Корейската трудова партия може да имат под американска пълномощия, и възбрана за каквито и да е покупко-продажби сред тях и физически или юридически лица в Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР