САЩ наложиха санкции на три предприятия и едно физическо лице,

САЩ наложиха санкции на три предприятия и едно физическо лице, ...

САЩ наложиха санкции на руски и китайски компании.


САЩ наложиха санкции на три предприятия и едно физическо лице, обвинени в поддържане на търговски отношения със Северна Корея въпреки ембаргото, наложено на Пхенян, предадоха АФП и Ройтерс, цитирайки американското министерство на финансите.

Китайското предприятие "Далян сън мун стар интернешънъл лоджистикс трейдинг ко" (Dalian Sun Moon Star International Logistics Trading Co) и сингапурският му филиал SINSMS са обвинени, че са изнасяли алкохол и цигари за Северна Корея, фалшифицирайки документи за доставка. Незаконната според американската администрация търговия с цигари в Северна Корея носи печалби от над един милиард долара годишно, уточнява финансовото министерство на САЩ.

Освен това са наложени санкции и на руското предприятие "Профинет" и на генералния му директор Василий Колчанов. Те са оказали пристанищни услуги на севернокорейски кораби, включително два петролни танкера, които отдавна са обект на санкции. Компанията работи в руските пристанища Находка, Владивосток и Славянка, отбелязва БТА, цитирайки ТАСС.

Санкциите на министерството на финансите на САЩ замразяват авоарите на тези лица или предприятия в САЩ. На всички американски граждани и предприятия се забранява да имат търговски отношения с тях, припомня АФП.

Източник: novini.bg