САЩ наложиха санкции на руската танкерна група Совкомфлот, като Вашингтон

...
САЩ наложиха санкции на руската танкерна група Совкомфлот, като Вашингтон
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на руската танкерна група Совкомфлот

Съединени американски щати постановиха наказания на съветската танкерна група " Совкомфлот ", като Вашингтон се стреми да понижи приходите на Русия от продажби на нефт, който може да употребява за поддръжка на нахлуването в Украйна, съобщи  в петък Министерството на финансите, представено от " Ройтерс ".

Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите също дефинира 14 танкери за недопечен нефт като благосъстоятелност, в която " Совкомфлот "   има интерес.

OFAC издаде общи лицензи, позволяващи разтоварването на недопечен нефт или други товари от 14-те кораба за 45 дни и позволяващи транзакции с всички останали танкери на " Совкомфлот ".

" Совкомфлот като цяло, като компания-майка, е забъркана в н арушения на ценови таван в допълнение към лъжлива активност " , сподели почитан чиновник на Министерството на финансите пред кореспонденти в диалог.

Г-7, Европейски Съюз и Австралия на съветския нефт от 60 $ за барел в края на 2022 година Той не разрешава потреблението на западни морски услуги като превоз, обезпечаване и финансиране за доставки на нефт на цена, равна или надвишаваща тавана.

" Определянията през днешния ден главно имат за цел да отстранен някои от техните средства за осъществяване на това, което ще ги принуди да влагат повече в разноски , в основаване на нови пътища за изваждане на този нефт ", сподели чиновник на Министерството на финансите.

Западните наказания и таванът принудиха част от продажбите на съветски нефт да разчитат на по този начин наречената, които транспортират консуматори като Индия и Китай, доста по-далеч от обичайните консуматори в Европа. Служители на Министерството на финансите споделят, че тези разноски понижават приходите на Москва, които тя може да употребява за война.

Съединени американски щати няма да разкрият в какви съответни нарушавания е упрекнат " Совкомфлот " , сподели високопоставеният чиновник.

Служителят обаче добави, че пълномощията, употребявани за тези наказания, се отнасят до активността в съветския морски бранш, отразявайки работата на компанията отвън обединението за таван на цените.

По-рано в петък Вашингтон наложи ориентирани против повече от 500 души и организации, с цел да отбележат втората годишнина от нахлуването на Москва в Украйна и да отмъстят за , съветския опозиционен водач.

Министерството на финансите стартира да ползва тавана на цените през октомври и преди петък глоби 27 танкера за нарушение на тавана на цените . Много от тези танкери са били закотвени отвън пристанищата , откакто са били глобени, демонстрират данните за корабоплаването.

Министерството на финансите съобщи, че засиленото използване на наказания през последните месеци принуждава Русия да продава нефт с по-голяма отстъпка по отношение на интернационалния пример недопечен нефт Брент, ограничавайки приходите на Русия. Отстъпката се е разширила до към 19 $ за барел през последния месец спрямо 12 до 13 $ за барел през октомври, се споделя в известието.
 Русия разгласи контрасанкции против Европейски Съюз
Русия разгласи контрасанкции против Европейски Съюз

В санкционния лист са включени представители на правоприлагащи органи и търговски организации на страни от ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР