САЩ наложиха санкции на физически и юридически лица, свързани с

...
САЩ наложиха санкции на физически и юридически лица, свързани с
Коментари Харесай

Нови санкции на САЩ срещу руснаци, свързани с готвача на Путин


Съединени американски щати постановиха наказания на физически и юридически лица, свързани с предприемач, непосредствен до президента на Русия Владимир Путин, и с съветските секрети служби, заяви Франс прес.

Осем души и седем юридически лица, свързани с Евгений Пригожин и с Федералната работа за сигурност, попадат под ударите на тези наказания.

Пригожин, именуван " готвача на Путин " поради неговата компания за кетъринг " Конкорд ", която обслужва Кремъл, е подозиран във връзки с " фабрика за тролове ", упреквана от Вашингтон в интервенция в изборите в Съединени американски щати. Освен това той управлява частната военна компания " Вагнер ".

Според официално съобщение на министъра на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин глобените лица и компании работят с Пригожин за разширение на съветското въздействие в Централноафриканската република. Именно там, с изключение на в Сирия, работи " Вагнер " и през предходната година в африканската страна бяха убити трима съветски проверяващи публицисти.

Санкции са наложени на 8 физически и 7 юридически лица
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР