САЩ наложиха нови санкции срещу руснаци и организации, сред които

...
САЩ наложиха нови санкции срещу руснаци и организации, сред които
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на Рамзан Кадиров - Свят

Съединени американски щати постановиха нови наказания против руснаци и организации, измежду които е и Рамзан Кадиров, оповестиха от американското министерство на финансите.

Новите наказания са ориентирани против 40 души и 32 организации, които са спомагали за реализиране на задачите на Москва в Украйна както преди, по този начин и след началото на съветската инвазия на 24 февруари, показват от министерството.

Санкции се постановат в съгласуваност с Министерството на търговията, което вкарва нов надзор върху износа за Русия, и Държавния департамент - ориентиран против съветската отбранителна и високотехнологична промишленост, се споделя в изказването, представено от Ройтерс.

Освен на чеченския водач наказания се постановат и на брачната половинка му и три от дъщерите му, едната от които е министър на културата на Чечения.

Кадиров беше глобен от САЩ през декември 2020 година, а три години по-рано - през декември 2017 година, беше включен в листата " Магнитски ". Освен това той е санкциониран от Австралия, Канада, Европейски Съюз, Япония, Швейцария и Обединеното кралство.

" В миг, когато Украйна продължава да се бори за свободата си, през днешния ден подхващаме стъпки за да понижим още повече опциите на Русия да превъоръжи армията си, да потърсим отговорност от причинителите на принуждение, и още повече да изолираме финансово съветския президент Владимир Путин ", сподели американската министърка на финансите Джанет Йелън.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР