САЩ наложиха днес санкции на 52 физически и юридически лица

...
САЩ наложиха днес санкции на 52 физически и юридически лица
Коментари Харесай

САЩ санкционират физически и юридически лица от Мианма, Южен Судан, Гамбия и други страни

Съединени американски щати постановиха през днешния ден наказания на 52 физически и юридически лица от Мианма, Южен Судан, Гамбия и други страни за нарушавания на човешките права и корупция, съобщи Ройтерс.

Сред глобените е мианмарският боен началник Маунг Маунг Сое, управлявал жестоките репресии против мюсюлманското малцинство рохингя. Американското финансово министерство заяви, че е проучило достоверни свидетелства за дейностите на Маунг Маунг Сое, в това число изказвания, че силите за сигурност са правили убийства без съд и присъда, полово принуждение и случайни арести, и неведнъж са опожарявали села.

Санкции са наложени на Бенджамин Бол Мел, консултант на южносуданския президент Салва Киир, и някогашния гамбийски президент Яя Джаме, както и на дъщерята на някогашния узбекистански началник Ислам Каримов, Гулнара Каримова - "за корупционни дейности ".
В листата попада някогашният пълководец на специфичните елементи "Беркут " на украинското Министерство на вътрешните работи Серхий Кусюк, считан за виновен за нахлуване над спокойно протестиращи жители на 30 ноември 2013 година, отбелязва ТАСС. Финансовото министерство на Съединени американски щати показва, че съгласно украинската генерална прокуратура Кусюк има отношение към убийствата на деятели на площад "Независимост " (Майдана) в Киев през февруари 2014 година Списъкът включва сина на съветския общоприет прокурор Юрий Чайка, Артьом Чайка.

Сред глобените е и сръбският трафикант на оръжие Слободан Тешич, считан за един от най-големите снабдители на оръжия на Балканите, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Санкциите по силата на закона "Магнитски " демонстрират, че Съединени американски щати заемат решителна позиция против похищенията над човешките права и корупцията по света, изключвайки тези извършители от американската финансова система, означи в изказване министърът на финансите Стивън Мнучин. Наказателните ограничения се показват в заледяване на възможните активи в Съединените щати на глобените и възбрана американски жители да влизат в бизнес връзки с тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР