САЩ може да смекчат скоро някои търговски санкции срещу Huawei,

...
САЩ може да смекчат скоро някои търговски санкции срещу Huawei,
Коментари Харесай

САЩ може да облекчат временно търговските санкции срещу Huawei

САЩ може да смекчат скоро някои търговски наказания против Huawei, откакто включването на китайския телекомуникационен колос в американския " черен лист " тази седмица направи съвсем невероятно компанията да купува артикули американско произвеждане, оповестява Reuters.

Министерството на търговията е допустимо да издаде краткотрайно общо позволение, с цел да даде време на американските компании и жителите, които имат съоръжение от Huawei, да обезпечат неговата поддръжка, сподели представител на институцията. Разрешителното ще остане в действие 90 дни и няма да важи за нови покупко-продажби. От Huawei към този момент не са коментирали информацията.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В четвъртък министерството на търговията на Съединени американски щати включи китайската компания в листата си с юридически лица, на които е неразрешено да вършат бизнес с американски компании без особено позволение. В тн " черен лист " по принцип попадат компании, чиято активност е считана за нездравословна за националната сигурност или външнополитическите ползи на Съединени американски щати.

Новината за вероятното намаляване на рестриктивните мерки против Huawei идва на фона на ескалацията на комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай.

Стимулът за китайската компания

В същото време китайският колос се пробва да извади и позитиви от създалата се обстановка. В писмо до чиновниците на Huawei, забелязано от източник на Financial Times, основният изпълнителен шеф на HiSilicon, дъщерното сдружение на Huawei Technologies, произвеждащо полупроводници, Хи Тингбо написа: " Всички запаси, които сме произвели, се трансфораха в проект А за една нощ. ". Той дефинира дейностите на Съединени американски щати като " безумно решение ".

HiSilicone попадна на радара на Съединени американски щати преди четири години, когато стартира да създава чипове за смарт телефони. Huawei сътвори компанията през 2004 година, с цел да понижи зависимостта си от вноса. В момента при модемните чипове компанията създава сама 45%, като прогнозите са за нарастване до 60%, заяви Global Times, базирайки се на отчет на DigiTimes.

В началото на годината Редфокс Ки, президент на бизнес отдела за интелигентни калкулации на Huawei сподели, че " вижда добра инерция за сървърното направление на компанията в Европа и Азиатско-тихоокеанския район " и чака приносът на интернационалния й бизнес да продължи да нараства. Миналата година сдружението създаде чипове на стойност 7.5 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР