САЩ може да са наредили на Зеленски да спре планираните

...
САЩ може да са наредили на Зеленски да спре планираните
Коментари Харесай

Изтеклият план за нападения срещу руснаци в Сирия е разкрит

Съединени американски щати може да са наредили на Зеленски да спре плануваните офанзиви против руснаци в Сирия, написа Стивън Сахиуни.

Планирано е войната в Украйна да се разшири и в Сирия. Изтекли секретни документи разкриват, че украинските военни са възнамерявали да нападат съветски войски, ситуирани в Сирия, в опит да отвлекат вниманието на Русия и да причинят загуби и жертви надалеч от бойното поле в Източна Европа.

Джак Тейшейра, млад член на Националната въздушна армия на Масачузец, беше задържан от ФБР при следствие на изтекла секретна военна разследваща информация, която беше оповестена в чат платформата Discord.

Сред документите бяха детайлности за планирането и оценката на офанзивите против съветския боен потенциал в Сирия, които трябваше да бъдат осъществени от военния сътрудник на Съединени американски щати там, Съюз на демократичните сили (Сирийските демократични сили, бел.ред.).

Съюз на демократичните сили управляват североизточната част на Сирия и войските са формирани от към една трета кюрди и две трети членове на арабските племена.

Кюрдският полуавтономен район в Сирия е основан от съюза на Съединени американски щати с комунистическата администрация на кюрдите под управлението на Илхам Ахмед и военачалник Мазлум Абди.

Районът, следен от американско-кюрдския съюз, не е обитаем с болшинство от кюрди, само че кюрдите съставляват доста етническо население.

След като получиха финансова и военна поддръжка от Съединени американски щати, кюрдите съумяха да изпълнят стратегия за етническо пречистване, която измести първичните поданици от домовете, земите и бизнеса им.

Съюз на демократичните сили, работещи дружно с окупационните сили на Съединени американски щати в Сирия, бяха планувани да бъдат снабдени с дронове и друго съоръжение, с цел да нападат съветските войски в Сирия. Твърди се, че съветската военновъздушна база на брега в Латакия е трябвало да бъде атакувана, както и други региони.

Украинското военно разузнаване е възнамерявало офанзивите в Сирия, употребявайки съюзническите паравоенни сили на Съединени американски щати Съюз на демократичните сили, за разкриване на втори фронт във войната с Русия.

Стратегическото обмисляне планува Русия да бъде разсеяна от офанзивите против нейните сили в Сирия и да стане по-слаба във военния си потенциал.

Украинският президент Зеленски, някогашна телевизионна комедийна звезда, анулира интервенциите, до момента в който към момента бяха на стадий обмисляне.

Руската войска беше поканена в Сирия през октомври 2015 година, когато терористичната група Джибхат ал-Нусра беше в разцвета си и заплашваше да превземе крайбрежния район. След като съветските военни дойдоха в Сирия, те дружно със Сирийската арабска войска съумяха да отхвърлен терористите.

Днес централното държавно управление в Дамаск управлява съвсем цяла Сирия като се изключи кюрдския район, разказан по-рано, и дребната провинция Идлиб в северозападната част, която е под окупацията на Хаят Тахрир ал-Шам, настоящето име на Джибхат ал - Нусра.

Мохамед ал Джулани управлява Идлиб. Той стартира в Ирак с Ал Кайда, по-късно беше изпратен в Сирия от водача на ИДИЛ и най-после държи към 3 милиона цивилни като заложници в Идлиб, до момента в който получава филантропична помощ от Съединени американски щати, Организация на обединените нации, Европейски Съюз и други благотворителни организации.

Руското наличие в Сирия през днешния ден може да се назова мироопазваща задача. Те към момента нападат позиции на ИДИЛ и терористи, само че по-голямата част от тяхното наличие е в поддържането на мира сред кюрдите и техния върл зложелател, Турция.

Ако не беше съветското военно наличие в Сирия, Турция щеше да нахлуе още по-навътре в кюрдския район и можеше да има кланета.

Русия поддържа работни връзки със Сирия, Иран и Турция и води договаряния за спокойно споразумяване на сирийската рецесия.

Турция беше съдружник на Съединени американски щати, само че се почувства предадена от поддръжката на Съединени американски щати за кюрдските паравоенни Съюз на демократичните сили, които се състоят от главната военна група YPG, която е обвързвана с ПКК, терористична група, виновна за към 30 000 смъртни случая в продължение на десетилетия.

Ако украинският проект за нахлуване против руснаците в Сирия беше изпълнен, отговорът можеше да бъде взаимна турско-руска военна интервенция против кюрдите, която можеше да докара до смъртни случаи или ранени американски военни и евентуално щеше да приключи с окупационните сили на Съединени американски щати евакуиране в Ирак.

Ако Зеленски не беше спрял проектите, Сирия можеше да си върне североизточния край от кюрдите, а Турция можеше да победи Съюз на демократичните сили и YPG. Това щеше да остави Идлиб и терористите да седят на границата без техните поддръжници от Съединени американски щати.

Това можеше да докара до бягство на терористичните окупатори на Идлиб под прикритието на тъмнината и 3 милиона заложници да бъдат освободени след повече от десетилетие плен.

Съгласно проекта, Съюз на демократичните сили щяха да изискат отбрана и заричане, че няма да бъдат разкрити като източник на плануваните офанзиви против съветската войска в Сирия и вместо това да наподобява, че предпазените от Съединени американски щати терористи, държащи Идлиб, ще бъдат упрекнати.

Турция разполага с военни елементи, които окупират Идлиб и в случай че проектът беше изпълнен, Русия можеше да нападна Идлиб като източник на плануваните офанзиви и това щеше да бъде директна борба сред Турция и Русия на сирийска земя.

Съединени американски щати може да са наредили на Зеленски да спре плануваните офанзиви против руснаци в Сирия. Вашингтон. упорства да остане да окупира бази в Сирия, с цел да предотврати достъпа на Сирия до нейните енергийни запаси и по този метод да попречи на страната да се възвърне от офанзивата на Съединени американски щати и НАТО против нея, почнала през 2011 година Съединени американски щати се провалиха в проекта си да конфигурират американска марионетка в Сирия, само че съумяха да се уверят, че имат примирителен и елементарно манипулируем водач в Украйна.

Стивън Сахиуни е сирийско-американски, награждаван публицист, който живее в Сирия. Той специализира във въпросите към Близкия изток. Гост на малките екрани в Канада, Русия, Иран, Сирия, Китай, Ливан и Съединени американски щати.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР