САЩ може да фалират още през септември тази година заради

...
САЩ може да фалират още през септември тази година заради
Коментари Харесай

Рискът от фалит на САЩ е по-голям от всякога

САЩ може да банкрутират още през септември тази година поради по-ниски от предстоящите данъчни приходи. Това предизвестява експертен отчет на Центъра за двупартийна политика, който се придържа към центристка ориентировка, предава ТАСС.
Според прогнозите на експертите, " през първата половина на септември федералното държавно управление повече няма да може да заплаща сметките си напълно и навреме ". Авторите на отчета акцентират, че вашингтонгската администрация би трябвало в най-скоро време да засилва договаряния с Конгреса за ново увеличение на тавана на държавния дълг.
Както изясни Шай Акабас, който дава отговор за въпросите на икономическата политика в центъра, данъчните доходи в бюджета на Съединени американски щати са се нараснали единствено с 2-3%, вместо предстоящите 5-6%. Преди два месеца специалистите на организацията предвидиха, че през октомври може да настъпи банкрут.
" Настоящият разбор разкри рисково развиване, което не може да бъде подценено. Преговарящите по бюджета би трябвало да знаят, че времето изтече ", предизвести Акабас. " Единственият метод да се отстрани опцията за банкрут през тази година е да се увеличи тавана на националния дълг през идващите седмици ", уточни той.
С какъв брой ще се усили бюджетният недостиг и какъв ще е новият рекорден държавен дълг на Съединени американски щати, четете в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР