САЩ могат да направят на Турция ново предложение за доставката

...
САЩ могат да направят на Турция ново предложение за доставката
Коментари Харесай

САЩ обмислят ново предложение за Patriot и F-35 на Турция

САЩ могат да създадат на Турция ново предложение за доставката на противоракетните ракетни системи Patriot и американските изтребители от пето потомство F-35, оповестява Haber Turk, представен от ТАСС.

Вашингтон и Анкара се готвят да подпишат съглашение за свободна търговия, с цел да реализиран оборот от 100 милиарда $.

Съгласно това съглашение Турция ще получи ново предложение за доставката на системи Patriot и F-35, а митата за алуминий и стомана също ще бъдат понижени.

Турция няколко години се пробва да договаря със Съединени американски щати за противоракетните ракетни системи, само че Вашингтон не се съгласи на сходна договорка и по тази причина Анкара реши да закупи съоръжение от Москва.

През септември 2017 година Русия разгласи сключването на контракт с Турция за доставка на С-400 на стойност 2,5 милиарда $. Договорът допуска непълен трансфер на индустриални технологии на турска страна. Първите доставки започнаха на 12 юли.

Съединени американски щати и НАТО интензивно се опълчват на придобиването на С-400 от Турция. На 17 юли Белият дом съобщи, че решението да придобие съветската система за Противовъздушна отбрана съставлява спънка за присъединяване в програмата за американските изтребители F-35. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР