САЩ: Македонските лидери да не пропускат историческия шанс САЩ призовават

...
САЩ: Македонските лидери да не пропускат историческия шанс САЩ призовават
Коментари Харесай

САЩ: Македонските лидери да не пропускат историческия шанс

САЩ: Македонските водачи да не пропущат историческия късмет
Съединени американски щати приканват водачите в македонския парламент да преодолеят партийните си ползи и да употребяват историческата опция за по-добро бъдеще на страната.

Това споделя представител на Държавния департамент на Съединени американски щати пред гръцката организация АНА-МПА. По отношение на оставката на гръцкия външен министър Никос Кодзиас представителят на Държавния департамент "благодари за неговите старания за укрепването на връзките САЩ-Гърция и за неговия принос при подписването на Договора от Преспа".

"САЩ мощно поддържат цялостното осъществяване на Договора, който ще даде опция на Македония да заеме своето място в Европейски Съюз и НАТО като Република Северна Македония, което ще е принос за и за районната непоклатимост, сигурност и прогрес. Понеже в македонския парламент не престават дебатите за конституционните промени призоваваме водачите да преодолеят партийните си политики и да употребяват тази историческа опция с цел да се подсигурява по-добро бъдеще на страната като пълновръстен член в западните институции", споделя още представителят на Държавния департамент пред АНА-МПА. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР