САЩ, които дадоха 24 хиляди квадратни километра на Кюрдската работническа

...
САЩ, които дадоха 24 хиляди квадратни километра на Кюрдската работническа
Коментари Харесай

САЩ прехвърлиха терористи в Сирия

САЩ, които дадоха 24 хиляди квадратни километра на Кюрдската работническа партия (ПКК), разделяйки Сирия, още веднъж са прибегнали до услугите на терористичната формация „ Ислямска страна “ (ИД), написа електронното издание на турския закостенял всекидневник „ Йени Шафак “. То изяснява, че без значение от поръчките на Пентагона, в които се споделя, че екстремистката формация е разгромена през 2017 година, техните формирования в Хасака и Дейр-ез-Зор са излезли на бойното поле още веднъж.

Според данните на вестника, ИД са завладели селището Ал Дидие на линията Хасака – Шадади, както и село Бегуз в провинция Дейр-ез-Зор. Бригадирът в оставка Ихасн Башбозкурт описа за развитията на бойното поле в извънредно изявление пред „ Йени Шафак “.

„ Да върнат ДАЕШ назад на сцената е остроумен и замърсен ход на Съединени американски щати в отговор на решителната позиция на Турция за Кандил и Манбидж. Мисията, която изпълняваше ИД сред 2013 и 2017 година, беше да даде предлог за окупация, а в този момент е да легитимира терористичната карта, която се оформя в окупираните региони “, твърди Башбозкурт, съобщи „ Фокус “.

Официални лица подсказаха за допустима турска интервенция в иракския регион Кандил, който се счита за главната тилова база на ПКК, изяснява турският вестник. Официални лица подсказаха за допустима турска интервенция в иракския регион Кандил, който се счита за главната тилова база на ПКК, изяснява турският вестник.

„ Терористите от ДАЕШ, които се събират от съвсем всички райони в Сирия, са наети от армията на Съединени американски щати и разследващите им организации. Как може внезапно ИД да се появи и да поеме надзор в региони, следени от американски елементи и ПКК? Това, което видяхме доста ясно в сирийския развой е, че терористичните организации са единствено детайл, употребен от Съединени американски щати, с цел да актуализират окупационната карта, предначертана за региона “, изяснява бригадирът в оставка.

„ Турция преодоля по-голямата част от терористичната линия в Северен Ирак. Логистическата връзка сред техния основен щаб в Кандил и Турция е прекратена. Периодът, който стартира с Африн и продължава с Манбидж и Турция, и сирийският се борят да отстраняват ПКК. Тези фактори принудиха Съединени американски щати да подхващат дейности “, счита Башбозкурт. Оръжията, с които бяха снабдени сирийските кюрдски формирования, ще бъдат взети назад, когато те се изтеглят от града, според изискванията на „ пътната карта “ за Манбидж, контрактувана сред Съединени американски щати и Турция, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу във вторник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР