САЩ: Китай ще намали митата за американски колиАмериканският министър на

...
САЩ: Китай ще намали митата за американски колиАмериканският министър на
Коментари Харесай

САЩ: Китай ще намали митата за американски коли

САЩ: Китай ще понижи митата за американски коли
Американският министър на търговията Уилбър Рос приветства решението на Китай да понижи цените за коли, създадени и импортирани от Съединени американски щати, потвърждавайки направените известия по тематиката в пресата, оповестява Агенция Франс Прес.

"Това е доста съответна помощ", сподели той пред CNBC и добави, че тези ограничения може да оказват помощ на администрацията на Тръмп в полемиките й с немските производители и да ги насърчи да създават повече в Съединените щати.

БМВ внася 35% от колите в Китай, което го прави един от най-големите вносители, съобщи Уилбър Рос.

Във вторник „ Блумбърг “ заяви, че е било предадено на китайското държавно управление предложение за понижаване на митата върху коли, импортирани от Съединени американски щати в Китай, цитирайки хора близки до договарянията.

Китайското министерство на търговията заяви, че вицепремиерът Лю Хъ е провел диалози с финансовия министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин и американския търговски представител Робърт Лайтхайзер за методите на осъществяване на съглашението, което президентите на Съединени американски щати и Китай реализираха на 1 декември в Буенос Айрес.

На 1 декември президентите на КНР и Съединени американски щати Си Цзинпин и Доналд Тръмп се схванаха да прекратят процеса на нагнетяване на двустранните търговски несъгласия. Двамата водачи се договориха в Буенос Айрес да положат старания за сключването на ново комерсиално съглашение през идващите 90 дни. Стопанинът на Белия дом се съгласи да не покачва от 1 януари митата от 10% на 25% върху китайската продукция на стойност 200 милиарда $.

От 24 септември в Съединени американски щати влязоха в действие 10% мита върху вноса на китайски артикули на обща стойност 200 милиарда $. От Белия дом дадоха обещание, че от 1 януари 2019 година митата ще скочат до 25%. Китай отговори с мита в размер на 5 до 10%, с които таксува вноса на американски артикули за 60 милиарда $. Тръмп е подготвен да премине към третия стадий на ограничаващите ограничения, в случай че Пекин предприеме ответни стъпки. Този трети стадий включва мита върху вноса на китайски артикули и услуги на обща стойност 267 милиарда $. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР