САЩ, Китай и Русия гледат на Европейския съюз като на

...
САЩ, Китай и Русия гледат на Европейския съюз като на
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: САЩ, Китай и Русия гледат на ЕС като на плячка

САЩ, Китай и Русия гледат на Европейския съюз като на плячка, а не като на геополитически индивид. „ За Русия е значимо Европа да не бъде обединен индивид, с цел да може да реализира самостоятелни политики с всяка една от страните... Отношенията Европа - Китай са доста значими.
Китай има интерес от еманципирала се от Съединени американски щати Европа. Битката Съединени американски щати - Китай ще се реализира и на терена на Европа. Това сподели социологът проф. Иво Христов пред БНР.

Според него друга линия, по която ще върви немското председателство, ще бъде външната политика на страната по отношение на Съединени американски щати, която все още е напрегната.

„ Това ще рефлектира и мъчно върху връзките Съединени американски щати – Европа... Изборите в Съединени американски щати са събитието на епохата. Америка влиза в тежка систематична турбулентна рецесия. Важно е какви сили ще дойдат на власт, не толкоз личността на президента. Това ще предопредели и бъдещето на Европа “.

За социолога интервенцията с ковид е „ интервенция по сриване на геополитически съперници, парализиране на стопански системи предвид на най-важното събитие - президентските избори в Съединени американски щати наесен “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР