САЩ казаха на Съвета за сигурност на ООН, че в

...
САЩ казаха на Съвета за сигурност на ООН, че в
Коментари Харесай

САЩ готви жесток удар срещу Северна Корея, Пхенян в паника!

Съединени американски щати споделиха на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че в понеделник имат намерение да свикат съвещание за гласоподаване на проекторезолюция за спомагателни наказания против Северна Корея поради нуклеарната и ракетната й стратегия, съобщи Ройтерс, като се базира на американската задача в международната организация.

Според резолюцията Съединени американски щати желаят Съветът за сигурност да наложи петролно ембарго на Северна Корея, да забрани износа й на текстил и наемането на севернокорейски служащи в чужбина, а също да замрази активите на севернокорейския водач Ким Чен-ун и да му наложи възбрана за пътешестване.

Не е ясно по какъв начин биха дали своят вот севернокорейският съдружник Китай и Русия, само че върховен американски чиновник изрази подозрение, че която и да е от двете страни би приела по-строга мярка от възбрана на износа на севернокорейски текстил. Китайски чиновници показват в частни диалози опасения, че налагането на петролно ембарго може да провокира огромна неустойчивост в Северна Корея.

За да бъде призната, резолюцията би трябвало да получи поддръжка от девет гласа в 15-членния Съвет за сигурност и никой от непрекъснатите членове - Англия, Съединени американски щати, Франция, Русия и Китай - да не й наложи несъгласие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР