САЩ изразяват съжаление за пожара, избухнал в мигрантския лагер на

...
САЩ изразяват съжаление за пожара, избухнал в мигрантския лагер на
Коментари Харесай

САЩ изпращат помощ за мигрантския лагер Мория

„ Съединени американски щати показват страдание за пожара, избухнал в мигрантския лагер на гръцкия остров Лесбос, и имат намерение да изпратят нужната филантропична помощ за бежанците в Гърция ”. Това се показва в изказване, оповестено от Държавния департамент на Съединени американски щати, осведоми БГНЕС. " Съединени американски щати работят с държавните управления на Гърция, Европейски Съюз и наши филантропични сътрудници за обезпечаване на главните потребности на мигрантите. Продължаваме да предоставяме филантропична помощ, в това число вода, храна и палатки ", се споделя в известието. Уточнява се, че през последната година Съединени американски щати към този момент са изпратили филантропична помощ до Гърция в размер на 8 000 000 $.
Припомняме, че огромният пожар обхвана лагера „ Мория ” през нощта против 09.09.20 година Той изпепели всичко съвсем до основи и огромен брой бежанци и мигранти избягаха в близките планини. Мнозина пробваха да доближат близкия град Митилини, само че бяха блокирани от полицията. В резултат на това, край автомагистралата се заселиха няколкостотин мигранти. Смята се, че пожарът е породен от тенденциозен палеж по време на безредици измежду мигрантите , породени от известието, че 35 души в лагера са инфектирани с новия ковид и ще бъдат изолирани дружно със фамилиите си. Някои са се възпротивили против това. Други се пробвали да изоставен лагера късно още във вторник вечерта, вярвайки, че по този метод могат да избегнат заплахата от заразяване с ковид. Нови палежи обаче се случиха в сряда вечерта в лагера „ Мория ”. Някой възпламени палатки в тези елементи на лагера, които не бяха унищожени от предходния пожар.
 Извънредно състояние за 4 месеца на Лесбос поради пожара Извънредно състояние за 4 месеца на Лесбос поради пожара
4 месеца изключително състояние на Лесбос разгласи от през днешния ден със своя заповед заместник-министърът по гражданска отбрана и ръководство на рецесии...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР