САЩ, изправени пред обезпокоителна пета вълна на коронавирус заради варианта

...
САЩ, изправени пред обезпокоителна пета вълна на коронавирус заради варианта
Коментари Харесай

Световен рекорд: Милион нови случаи на коронавирус за денонощие в САЩ

Съединени американски щати, изправени пред притеснителна пета вълна на ковид поради разновидността Омикрон, оповестиха през вчерашния ден за над 1 милион нови инфектирани, което е международен връх за денонощие, съобщи Франс прес, като се базира на университета " Джонс Хопкинс ".

Страната е отчела до 20,30 ч. локално време нощес пик от 1 080 211 нови случая. Трябва да се има поради обаче, че в понеделник по принцип се записва нарастване в броя на случаите, изключително след тридневен уикенд, какъвто беше казусът с новогодишните празници. При все това новите случаи за денонощие през вчерашния ден са над два пъти повече, в сравнение с предходния понеделник след тридневния уикенд за Коледа, отбелязва университетът.

Д-р Антъни Фаучи, основен консултант на Белия дом за здравната рецесия, съобщи в неделя, че повишаването на случаите на ковид в Съединени американски щати съставлява " съвсем отвесна " линия.

Омикрон към този момент е доминиращ вид в страната. По данни на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (ЦКПЗ) през седмицата до 25 декември този вид е бил открит в към 59 % от случаите.

Д-р Фаучи сподели, че чака сегашната вълна да доближи връхната си точка след няколко седмици, след което да стартира спад, както стана в Република Южна Африка.

Хоспитализациите и смъртните случаи в Съединени американски щати в последно време се усилват, само че в доста по-малка степен.

По данни на ЦКПЗ близо 206 милиона американци, т.е. 62 % от популацията, са изцяло имунизирани, като 69 милиона са си сложили и бустерна доза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР