САЩ изпраща бойни кораби в Карибите, за да спре незаконните

...
САЩ изпраща бойни кораби в Карибите, за да спре незаконните
Коментари Харесай

САЩ праща бойни кораби, самолети и хеликоптери в Карибите

Съединени американски щати изпраща бойни кораби в Карибите, с цел да спре противозаконните доставки опиати , оповестява БиБиСи. " Не би трябвало да оставяме картелите с опиати да експлоатират пандемията и да застрашат живота на американците ", съобщи президентът Доналд Тръмп.

Този ход идва седмица, откакто Съединени американски щати упрекнаха президента на Венецуела Николас Мадуро и други висши чиновници в страната в " наркотероризъм ". Наводнили Съединени американски щати с кокаин и употребяват опиати като оръжие, с цел да подкопаят здравето на американците.

Беше препоръчана премия в размер на 15 милиона $ за информация, водеща до ареста на Мадуро.

Венецуелското държавно управление назова дейностите на Съединени американски щати " отклоняване " от актуалната пандемия, разпространяваща се към Съединени американски щати - и света като цяло. Американското военно разрастване в допълнение ще ескалира напрежението сред двете страни.

Вашингтон от дълго време упреква венецуелския президент, че управлява подкупен и жесток режим , обвиняване, което той неведнъж отхвърля. Той поддържа опозиционния водач Хуан Гуайдо, който се самообяви за краткотраен президент предходната година.
 Съединени американски щати дават до 15 млн. $ премия за информация за Мадуро
Съединени американски щати дават до 15 млн. $ премия за информация за Мадуро

Също и до 10 млн. $ за още четирима венецуелски властници

Но разполагането на Съединени американски щати идва два дни, откакто американският държавен секретар Майк Помпео предложи да анулира осакатяващите наказания против Венецуела, в случай че Мадуро и Гуайдо се съгласят на съглашение за шерване на властта .

Според проекта на Съединени американски щати левият президент на Венецуела ще " отстъпи " и преходният съвет ще ръководи до нови избори. Съединени американски щати наложи последния кръг от обширни наказания против Венецуела предходната година в опит да принуди Мадуро да се отдръпна.

Президентът Тръмп направи това известие в Белия дом в сряда. " Днес Съединените щати стартират усилени интервенции за битка с опиатите в Западното полукълбо , с цел да защитят американския народ от смъртоносното нахлуване с противозаконни опиати ".

Тръмп добави, че Съединени американски щати си сътрудничат с 22 държави-партньори , което дава опция на южното командване на Съединени американски щати да " засилят надзора, спирането и изземването на опиати и да дават спомагателна поддръжка за напъните за очистване, които не престават сега с рекордни темпове ".

" Разгръщаме спомагателни разрушители на Военноморски сили, бойни кораби, самолети и хеликоптери , бреговата защита и самолети за наблюдаване на Военновъздушни сили, удвоявайки опциите си в района ", съобщи американският президент.

" Доналд Тръмп през днешния ден се опита да отвлече вниманието... като сътвори ескалация на изказванията и ескалация с Венецуела ", съобщи президентът Мадуро. " Ще останем тук умерено... присъстваме на пандемията, контролирайки пандемията. "
 Съединени американски щати с проект за Венецуела: Оттегляне на Мадуро и Гуайдо и анулация на глобите
Съединени американски щати с проект за Венецуела: Оттегляне на Мадуро и Гуайдо и анулация на глобите

Планът включва анулация на глобите, в случай че президентът Николас Мадуро и съперникът му Хуан Гуайдо се отдръпват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР