САЩ използват с дронове за наблюдение над ивицата Газа в

...
САЩ използват с дронове за наблюдение над ивицата Газа в
Коментари Харесай

Американски дронове летят над Газа в търсене на заложници

Съединени американски щати употребяват с дронове за наблюдаване над линията Газа в търсене на заложниците, похитени от Хамас на 7 октомври, когато палестинската въоръжена формация атакува Израел, споделиха двама американски чиновници, представени от Ройтерс.

Служителите, поискали анонимност, споделиха, че Съединени американски щати употребяват дронове над Газа за събиране на разследваща информация, с цел да подкрепят напъните за разкриване на заложници. Един от чиновници споделиха, че полетите с дрон са осъществявани повече от седмица.

По американски данни 10 американци остават в неопределеност и може да са измежду повече от общо 200 души, взети като заложници и отведени в Газа. Смята се, че пленниците са държани в обширната мрежа от тунели  на Хамас.

Израелските сили през вчерашния ден обкръжиха град Газа – основният град в линията Газа – при тяхното нахлуване против Хамас, който устояваше с неочаквани удари и отдръпване в подземните тунели.

Градът в северната част на Газа се трансформира във център на офанзивата за Израел, който се закле да унищожи командната конструкция на ислямистката формация и сподели на цивилните да бягат към южната част на територията.

На 7 октомври бойци на Хамас предприеха изненадваща офанзива против Израел, убивайки 1400 души, най-вече цивилни, съгласно израелски чиновници, в най-смъртоносния ден в 75-годишната история на еврейската страна.

Израелската ответна бомбардировка и наземна атака против дребния палестински анклав с 2,3 милиона население лиши живота на минимум 9061 души, съгласно здравните управляващи в Газа.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР