САЩ искат да сключат ново споразумение в областта на контрола

...
САЩ искат да сключат ново споразумение в областта на контрола
Коментари Харесай

Тръмп обяви: САЩ искат да сключат сделка за контрол на оръжията с Русия и Китай

Съединени американски щати желаят да сключат ново съглашение в региона на контрола на оръжията с Русия, Китай и вероятно още няколко страни. Това разгласи американският президент Доналд Тръмп, отговаряйки на въпрос на сътрудник на ТАСС в диалог с публицисти в Белия дом, преди да замине за предизборна обиколка в щата Кентъки.

" Сега ние се стремим към огромно съглашение в региона на контрола на оръжията с Русия и Китай и вероятно няколко други страни ", означи американският държавен глава.
 Краят на Нов СТАРТ подтиква Съединени американски щати и Русия да създават повече нуклеарни оръжия
Краят на Нов СТАРТ подтиква Съединени американски щати и Русия да създават повече нуклеарни оръжия

Нова конкуренция във въоръжаването

Той коментирал идното при започване на 2021 година приключване на Договора за ограниченията за в допълнение редуциране и ограничение на стратегическите нападателни оръжия (Нов СТАРТ).

" В момента работим върху контрола над въоръженията. Ние работим с Китай, работим с Русия ", уверил Тръмп.

" Струва ми се, че и двете страни (Русия и Китай) биха желали да създадат това (да сключат ново съглашение за надзор на оръжията), изключително що се отнася до нуклеарните оръжия ", счита ръководителят на американската администрация.

На спомагателен въпрос дали Съединени американски щати биха желали да удължат Договора за редуциране и ограничение на стратегическите нападателни оръжия (Нов СТАРТ), Тръмп не дал отговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР