САЩ искат да договорят търговска сделка с Великобритания тази година,

...
САЩ искат да договорят търговска сделка с Великобритания тази година,
Коментари Харесай

След Брекзит: САЩ искат да постигнат търговска сделка с Великобритания тази година

САЩ желаят да договорят комерсиална договорка с Англия тази година, съобщи финансовият министър Стивън Мнучин, представен от Би Би Си.

След среща с английския си сътрудник Саджид Джавид в Лондон, той изрази оптимизъм, че Англия може да контракти търговски съглашения със Съединени американски щати и с Европейския съюз по едно и също време.

След като Брекзит настъпи на 31 януари Обединеното кралство ще може да договаря и подписва нови търговски покупко-продажби със страни без съществуващи съглашения с Европейски Съюз, да вземем за пример със Съединени американски щати.

В същото време Англия ще договаря договорка за свободна търговия с Европейски Съюз, с цел да подсигурява, че английските артикули няма да бъдат подложени на мита и други търговски бариери след края на преходния интервал на 31 декември.

Мнучин сподели, че Съединени американски щати са " подготвени да посветят доста средства ", с цел да обезпечат комерсиална договорка с Англия тази година.

" Дискриминационният " софтуерен налог

Министърът повтори възраженията на Съединени американски щати против новия налог върху приходите на огромни софтуерни компании и го дефинира като " дискриминационен ". Според него той " не е подобаващ " и нарушава " нашите данъчни контракти и други въпроси ".

Това ще бъде данък от 2% върху някои съответни цифрови услуги: " търсачки, обществени мрежи и магазините за онлайн извършване на покупки " съгласно министерство на финансите. С този налог ще бъдат обложени единствено компании, които имат годишен оборот над 500 милиона паунда (560 милиона евро).

Саджид Джавид сподели, че данъкът върху цифровите услуги ще бъде единствено краткотрайна мярка, до момента в който се контракти интернационално съглашение по какъв начин да се работи по отношение на онлайн колоси като " Google " и " Facebook ".

Миналата седмица Мнучин заплаши с мита английските производители на коли, откакто Джавид се опълчи на натиска на Съединени американски щати да анулира планувания налог.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (432)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР