САЩ имат право да предлагат на Дания да продаде Гренландия,

...
САЩ имат право да предлагат на Дания да продаде Гренландия,
Коментари Харесай

Мария Захарова: САЩ имат право да предлагат на Дания да продаде Гренландия

САЩ имат право да оферират на Дания да продаде Гренландия, съобщи през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Двете страни са суверенни, те могат да си вършат една на друга разнообразни оферти, да реагират на тях, да се отхвърлят от тях, да взимат съответните решения. Това е тяхно право ", добави Захарова.

Тя изрази учудване от изявление на членове на датското кралство семейство, че ориста на Гренландия би трябвало да вземат решение самите поданици на острова. " Имам единствено един въпрос. Защо не чухме същото преди към пет години ", съобщи Захарова, имайки поради Крим.

Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп съобщи, че Вашингтон се интересува от опцията да купи Гренландия. Датската премиерка Мете Фредериксен и представители на Гренландия отхвърлиха да разискват продажбата на острова. В резултат Тръмп отсрочи плануваното си посещаване в Дания заради неналичието на изгледи за разговор за Гренландия.

Гренландия е самостоятелна територия в състава на Дания. Въпреки високото равнище на самоуправление, външнополитическите въпроси и въпросите за сигурността на острова си остават преимущества на Копенхаген. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР