САЩ имат „редица доказателства“ за подготвяна химическа атака в Идлиб.

...
САЩ имат „редица доказателства“ за подготвяна химическа атака в Идлиб.
Коментари Харесай

САЩ обявиха, че разполагат с доказателства за подготвяна химическа атака в Идлиб

САЩ имат „редица доказателства“ за подготвяна химическа офанзива в Идлиб. Това съобщи специфичният представител на държавния секретар на Съединените щати за Сирия Джеймс Джефри, заяви. По думите му „всяка такава атака“ ще се одобри от Съединениет щати за „безразсъдна ескалация“.

Според Дамаск, терористи в Идлиб се готвят да инсценират нахлуване с химическо оръжие на сирийското държавно управление и по този метод да дават на Запада, отпред с Вашингтон, мотив за нови удари. Белият дом обаче отхвърля достоверността на тези сведения.

Заради сирийската провинция Идлиб съветският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган са на прага на величествен спор, написа съветският вестник “Московский Комсомолец “. Ако не бъде открит компромис, развръзката може да се случи през днешния ден на тристранната среща на върха на Русия, Турция и Иран в Техеран. Американският президент Доналд Тръмп, който ненадейно зае страната на Ердоган, към този момент предизвести, че ще бъде доста сърдит, в случай че има клане в Идлиб.

Провинция Идлиб е последната от четирите зони на деескалация, която към момента е в ръцете на опозицията. Останалите три през тази година минаха под контрола на сирийското държавно управление. Властите в Сирия разчитат благодарение на Русия и Иран да разрушат това „гнездо на стършели“. Тези проекти обаче влизат в директно несъгласие с ползите на Турция, които в този случай съответстват с позицията на Съединените щати.

В Идлиб са ситуирани освен поделения на някогашната „Джебхат ан-Нусра“, само че също по този начин и следена от турците умерена съпротива.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР