САЩ и Южна Корея са се споразумели да преустановят за

...
САЩ и Южна Корея са се споразумели да преустановят за
Коментари Харесай

САЩ И Южна Корея преустановяват воените учения

Съединени американски щати и Южна Корея са се споразумели да преустановят за неустановен период някои от взаимните учения, заяви Пентагонът.

Това става след срещата на върха сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун по-рано този месец, съобщи Ройтерс.

" За да се подкрепи използването на резултатите от срещата на върха в Сингапур, в съгласуваност с нашия съдружник Република Корея, министърът на защитата (на САЩ) Джеймс Матис прекрати за неустановен период определени учения ", съобщи говорителка на Пентагона. Тя добави, че това включва прекратяване на учението " Бранител на свободата ", както и на две учения по стратегия за продан, засягащи морската пехота, които трябваше да се състоят в идващите три месеца.

На конференция след срещата с Ким в Сингапур Тръмп съобщи, че ще спре постоянните военни учения с Южна Корея, които дефинира като " много провокационни " и скъпи. Северна Корея от дълго време искаше да бъде комплициран завършек на военните учения. По-рано през седмицата Съединени американски щати и Южна Корея оповестиха, че преустановяват плануваното за август обучение " Бранител на свободата ".

Говорителката съобщи, че през вчерашния ден Матис се е срещнал с държавния секретар Майк Помпейо, ръководителя на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Джоузеф Дънфорд и съветника по националната сигурност на Тръмп Джон Болтън.

" В помощ на идните дипломатически договаряния на държавния секретар Помпейо всевъзможни по-нататъшни решения ще зависят от това дали КНДР ще продължи да договаря по работлив и безкористен метод ", сподели тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР