САЩ и Япония обявиха на съвместна пресконференция на най-високо ниво,

...
САЩ и Япония обявиха на съвместна пресконференция на най-високо ниво,
Коментари Харесай

САЩ и Япония: С Г-7 ще наложим координирани санкции на Русия

САЩ и Япония оповестиха на взаимна конференция на най-високо равнище, че ще продължат поддръжката си за Украйна, до момента в който е належащо, и че цялата група Г-7 ще наложи координирани наказания на Русия поради експанзията ѝ.

" Ще поддържаме Украйна, до момента в който е належащо и от това, което виждам от нашите съдружници и сътрудници, те се усещат по същия метод. Така оставаме обединени в напъните си ", съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин по време на конференция във Вашингтон с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, японския външен министър Хаяси Йошимаса и японския министър на защитата Хамада Ясукадзу.

Съобщението им беше публикувано от сайта на Държавния департамент и от Генералния щаб на украинската войска във Фейсбук.

" Фокусирани сме да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че украинците имат нужните им благоприятни условия да защитят сполучливо своята суверенна територия. Следващата седмица ще проведем следващата среща на контактната група в Рамщайн в Германия, където ще се съберат към 50 министри на защитата, с цел да обсъдят от какво се нуждае Украйна в този момент ", акцентира Остин.

Представителят на военновъздушните сили на Пентагона Патрик Райдър сподели, че тази контактна група „ играе значима роля в идентифицирането, синхронизирането и обезпечаването на военния капацитет, от който украинците се нуждаят, с цел да се пазят ".

" Ние, дружно с Украйна, се противопоставяме на войната на президента Путин, която заплашва правилата на учредения на правила интернационален ред, в това число че всички народи би трябвало да могат да проправят собствен личен път и да зачитат своята сигурност, самостоятелност и териториална целокупност. Работим с нашите сътрудници в Г-7, с цел да въведем координирани наказания против Русия за експанзията ѝ в Украйна, както и да помогнем на Украйна да възвърне и отбрани енергийната си мрежа, наранена от войната. Очакваме водачеството на Япония при използването на упорит дневен ред по тези и други цели по време на тазгодишното председателство на Г-7, завършващо със среща на върха в Хирошима ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Външният министър на Япония Хаяши Йосимаса сподели, че съветската експанзия против Украйна нарушава основите на интернационалния ред. Токио упреква Москва за " безразсъдната нуклеарна изразителност и офанзивите против цивилна инфраструктура ", добави той.

" Въпреки експанзията против Украйна, която се случва в Европа, тя има дълбоки последствия за страните по света, в това число в Азия, тъй като е предизвикателство освен за Украйна и метода на живот на нейния народ, това е предизвикателство за целия интернационален ред въз основа на правила и самите правила зад тях, които са толкоз значими във всяка част на света - суверенитет, самостоятелност, териториална целокупност, правото да оформяме личното си бъдеще. Ето за какво Япония е толкоз мощен сътрудник от първия ден, с нас и доста други страни в устрема да поддържа този ред, без значение дали става дума за съветска експанзия или друга сфера ", сподели Блинкен.

Съединените щати и Япония показаха още проекти за подсилване на съюза си, с цел да се опълчват на заканите от Северна Корея и Китай, които те нарекоха най-голямото предизвикателство за сигурността в района.

С извънредно остри изрази министрите на външните работи и на защитата на Съединени американски щати и Япония осъдиха възходящата настъпателност на Китай в Индо-Тихоокеанския и в други райони, като също по този начин порицаха Северна Корея за усилването на нуклеарната и ракетната ѝ стратегия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР