САЩ и Уелс записаха първото равенство на Мондиала в Катар,

...
САЩ и Уелс записаха първото равенство на Мондиала в Катар,
Коментари Харесай

Здрава битка и интрига до последно на САЩ - Уелс: 1 на 1

САЩ и Уелс записаха първото тъждество на Мондиала в Катар, откакто приключиха при 1:1 в първа среща от група " В " на Световното.

Първата част не предложи доста страсти за почитателите, а ситуациите пред двете порти не бяха доста. Американците първи имаха опция да отбележат гол, само че ударът с глава на Джошуа Сарджент мина от външната страна на вратата и се отби в гредата.

Съединени американски щати поведе в резултата в 36-ата минута, в която Кристиан Пулишич напредна в половината на Уелс и изведе Тимъти Уеа, разписал се самичък против вратаря за 1:0.

След почивката в отбора на Уелс се появи футболистът на Борнемут Кийфър Мур и това незабавно се усети, а отборът му стартира да поглежда по-често към вратата на противника.

Нападателят направи няколко пропуща, само че най-близо до попадение бе съотборникът му Бен Дейвис, който в 63-ата минута не съумя да уцели вратата след удар с глава от два метра.

Четвърт час преди края двата отбора направиха няколко промени в опит да подсилят съставите си за финала на мача. Това даде резултат и единствено няколко минути по-късно Уелс получи дузпа за фаул против Гарет Бейл. Звездата на британците, който довечера изигра своя 109-и мач за “драконите ” и се изравни с Крис Гънтър, застана зад топката и без проблеми изравни със мощен удар (1:1).

Бейл можеше да стане воин в 10-ата минута от продължението на мача, пробвайки да трансферира излезлия напред вратар на Съединени американски щати, само че бе жестоко фаулиран.

Така двата отбора записаха първия еднакъв мач на Мондиала в Катар.

В другия дуел по-рано през днешния ден Англия завоюва с 6:2 против Иран и поведе в групата. " Трите лъва " са номер 1 в групата с 6 точки, втората позиция разделят Съединени американски щати и Уелс с по точка, а Иран е на дъното с нула.

В идващите мачове (29 ноември) Иран играе със Съединени американски щати, а Уелс среща Англия, написа БЛИЦ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР